Facebook angajează ziariști profesioniști pentru selectarea știrilor

Facebook angajează ziariști profesioniști pentru selectarea știrilor
scris 22 aug 2019

Facebook a anunțat marți că angajează o echipă de zece ziariști cu experiență pentru a nu mai lăsa selecția știrilor promovate exclusiv pe seama algoritmilor, semnalează AFP. Analiștii consultați de agenție consideră că efortul nu va fi suficient pentru a revoluționa mass-media.

Rețeaua socială afirmă că urmărește afișarea știrilor relevante într-un News Tab, o filă dedicată știrilor, separată de fluxul tradițional în care este afișat conținutul promovat de prietenii fiecărui utilizator de Facebook. Jurnaliștii proprii ai rețelei nu vor edita articole, ci doar vor selecta știrile de pe diferite site-uri, scrie Agerpres.

YouTube renunță la funcția de mesagerie CITEȘTE ȘI YouTube renunță la funcția de mesagerie

Va fi prima funcție a Facebook care folosește moderatori umani, după ce anul trecut a fost închisă secțiunea controversată Trending Topics (Subiecte populare - n. red.). Echipele naționale care moderau aceste categorii au fost de multe ori acuzate de subiectivism și cenzură. În News Tab, jurnaliștii vor modera doar secțiunea Top News, în timp ce selecția tuturor articolelor se va baza în continuare pe algoritmi, conform presupuselor preferințe ale fiecărui utilizator și istoricului de navigare pe internet.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
stiri
ziaristi