Fondul de investiții pregătit să intre în luna mai în România cu ideea de a investi în presă - alimentat de Ellaal Goldberg Corporation, reprezentat de președintele companiei Potomac Global Advisors din Washington

Fondul de investiții pregătit să intre în luna mai în România cu ideea de a investi în presă - alimentat de Ellaal Goldberg Corporation, reprezentat de președintele companiei Potomac Global Advisors din Washington
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 20 apr 2018

Fondul de investiții pregătit să intre în luna mai în România cu ideea de a investi în mass-media românească, anunțat de Profit.ro la începutul lunii aprilie, va fi alimentat de compania Ellaal Goldberg Corporation, reprezentată de Mark J. Robertson, președinte al companiei de consultanță financiară Potomac Global Advisors, cu sediul în Washington. Ellaal și-a deschis în România o filială în 2005, cu sediul la Târgu Mureș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania care va gestiona bugetul fondului de investiții îi va avea printre acționari, alături de compania Ellaal Goldberg, pe Csaba Bartos (41 de ani), cetățean german născut în Târnaveni, emigrat împreună cu familia în Germania în 1987 și rezident în Emiratele Arabe Unite din 2013, care derulează astăzi operațiuni pentru dezvoltarea de proiecte în tehnologie IT avansată în SUA, pe avocatul Mihai-Robert Rozsa (40 de ani), membru al Baroului Mureș din 2000 și rezident în Marea Britanie din 2015, derulând astăzi activități de afaceri internaționale în domeniul imobiliar, IT și al serviciilor financiare, și pe Cozmin Gușă (48 de ani), consultant politic și acționar Realitatea Media.

Subsidiara din România a Ellaal este controlată de Ellaal Goldberg Corporation (cu 70% din acțiuni), restul titlurilor fiind deținute de Csaba Bartos, Mihai-Robert Rozsa și Cozmin Gușă, fiecare cu câte 10%.

Pe site-ul propriu, subsidiara locală a Ellaal se prezintă ca furnizând soluții personalizate pe dreptul comercial, dezvoltare de proiecte și probleme financiare, având experți în dezvoltarea proiectelor, juridic, taxe și audit, inginerie financiară, inginerie, brand și marketing.

Fondul a fost anunțat astăzi oficial și în SUA, pe portalul businesswire, cu ideea că ar urma să investească în mass-media, în special în televiziuni, posturi de radio și platforme naționale sau regionale, dar și în societăți media de importanță locală din anumite zone, în schimbul preluării unor participații la aceste companii.

ANALIZĂ Piața de fuziuni și achiziții din România a scăzut cu aproape 36% în primul trimestru, o singură tranzacție de peste 100 milioane de euro în acest interval CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Piața de fuziuni și achiziții din România a scăzut cu aproape 36% în primul trimestru, o singură tranzacție de peste 100 milioane de euro în acest interval

Bugetul total al fondului american este promis ca urmând să fie de 50 de milioane de dolari, din care o sumă de 20 de milioane de dolari este avansată ca urmând să fie investită în primul an.

Într-o declarație acordată astăzi, Mark J. Robertson afirmă că este important atât din punct de vedere economic, cât și strategic să fie sprijinită o presă independentă în România.

Conform ideii avansate la acest moment, societățile media interesate de o astfel de infuzie de capital vor putea depune dosare, iar board-ul companiei va analiza care dintre acestea constituie o bună oportunitate de investiții.

În momentul în care o societate media va fi selectată, compania reprezentând fondul american va cumpăra acțiuni minoritare la această societate, nefiind exclusă nici ideea preluării unei participații majoritare, dacă va fi cazul. Acțiunile vor fi cumpărate cu titlu definitiv.

Odată parafată înțelegerea, compania reprezentând fondul american și societatea media în care sunt investiți banii vor gândi în comun un plan de afaceri pe termen mediu, având ca țină creșterea audienței și, implicit, a cifrei de afaceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
presa
fond
investitii
gusa