EXCLUSIV AKTA pregătește al doilea canal TV și intrarea pe piața brokerajului în asigurări

EXCLUSIV AKTA pregătește al doilea canal TV și intrarea pe piața brokerajului în asigurări

Dinu Malacopol

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 6 mar 2018

Cel mai mare jucător independent de pe pia­ța locală de cablu TV, care activează sub brandul AKTA prin Digi­tal Cable Systems (DCS) și AKTA Telecom, va lansa în cursul acestui an al doilea canal TV propriu, care va completa Cinemaraton, disponibil în ofertă de la finele lunii martie 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

“Vom solicita CNA licența pentru al doilea canal TV în cursul lunii aprilie. După ce primim licența, lansarea este programată la mijlocul acestui an și va completa canalul Cinemaraton. Va fi tot din domeniul cinematografiei”, a declarat, pentru Profit.ro, Dinu Malacopol, directorul general și unul dintre acționarii minoritari ai grupului telecom cu afaceri de peste 52 milioane de euro în 2016.

Cu aproximativ 1.000 de filme anual, Cinemaraton a fost lansat la 30 martie 2017 și este disponibil gratuit clienților AKTA și, contra cost, abonaților altor difuzori.

UPC România pregătește lansarea unui serviciu comercial cu viteze de acces la Internet de 1Gbps CITEȘTE ȘI UPC România pregătește lansarea unui serviciu comercial cu viteze de acces la Internet de 1Gbps

Malacopol a adăugat că investiția pentru lansarea noului post TV este adițională canalului Cinemaraton și se ridică la circa 100.000 euro în echipamente suplimentare și aplicații software.

“Prin lansarea celui de-al doilea post TV, încercăm să ne diferențiem pe segmentul video față de ceilalți operatori. Unii încearcă se se diferențieze prin știri, alții prin transmiterea de competiții sportive. Noi mergem pe acest drum, având și feedback bun de la abonați”, a spus Malacopol.

Grupul telecom analizează totodată posibilitatea intrării pe segmentul serviciilor financiare și a început discuțiile cu mai mulți parteneri din domeniul bancar.

“Prin magazinele AKTA, clienții noștri pot achita în prezent contravaloarea facturilor emise de diverși furnizori de utilități. Experiența acumulată în ultimii ani cu actualul procesator de plăți ne-a determinat să ne gândim la următorul pas, și anume intrarea pe servicii financiare, respectiv intermedierea de polițe standard, care nu necesită consultanță, cum ar fi RCA sau asigurarea obligatorie pentru locuințe (PAD). Analizăm această oportunitate, discuțiile sunt la început și evit să avansez un termen cu privire la intrarea pe acest segment de servicii”, a spus Malacopol.

Portabilitatea în ianuarie: atracția RCS&RDS scade, Telekom continuă creșterea din ultimele luni CITEȘTE ȘI Portabilitatea în ianuarie: atracția RCS&RDS scade, Telekom continuă creșterea din ultimele luni

Rețeaua teritorială a grupului telecom include 120 de magazine amplasate în 38 de județe.

Șeful AKTA a afirmat că, pentru anul cu­rent, bugetul de investiții va fi de 10 mi­li­oa­ne de euro, banii urmând să fie alocați în mare parte pentru extinderea infrastructurii de comunicații și pentru eventuale achiziții de operatori de talie redusă.

Întrebat care sunt rezultatele pe segmentul telefoniei mobile, servicii lansate în august 2017 în urma unui parteneriat cu Telekom Romania Mobile Communications (fost Cosmote), Malacopol a evitat să avanseze o cifră cu privire la numărul de utilizatori, arătând doar că abonații AKTA au primit cu interes oferta.

UBER a lansat serviciul care permite clienților să se deplaseze cu vehicule electrice. Cât este tariful CITEȘTE ȘI UBER a lansat serviciul care permite clienților să se deplaseze cu vehicule electrice. Cât este tariful

Compania DCS a fost înființată în anul 2005 prin fuziunea mai multor operatori mai mici de pe piața de cablu TV.

Doi ani mai târziu, fondul de investiții Pinebridge a plătit 45 milioane de euro pentru pachetul majoritar de acțiuni al operatorului.

În prezent, fondul de investiții deține un pachet de acțiuni reprezentând 62,87% din capitalul social al operatorului, prin intermediul Polynifin BV (Olanda). Restul acțiunilor sunt deținute de mai multe persoane juridice și fizice din România.

Pinebridge este acționar și la AKTA Telecom, unde Polynifin BV controlează 71,88% din acțiunile operatorului.

Șeful DCS este prezent în structura acționariatului cu un pachet minoritar.

Cu aproape 800 milioane de lei în conturi, ANCOM își caută sediu. Instituția a vrut să cumpere Palatul Telefoanelor, dar tranzacția a eșuat CITEȘTE ȘI Cu aproape 800 milioane de lei în conturi, ANCOM își caută sediu. Instituția a vrut să cumpere Palatul Telefoanelor, dar tranzacția a eșuat

Cu o experiență de aproape 30 de ani în industria telecom, Malacopol a ocupat poziția de secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor în perioada februarie 2001 - septembrie 2002 și a fost prezent în managementul Romtelecom, Cable Vision România, Bell Canada, Astral Telecom și UPC România.

Cumulat, cei doi operatori telecom controlați de Pinebridge au înregistrat în 2016 afaceri de 222,2 milioane de lei, de la 226,1 milioane de lei în anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
akta
canal tv
lansare
servicii financiare
dcs