Hackeri susținuți de guvernul iranian au furat date aparținând clienților revistei franceze Charlie Hebdo

Hackeri susținuți de guvernul iranian au furat date aparținând clienților revistei franceze Charlie Hebdo
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2023

O echipă de hackeri susținută de guvernul iranian ar fi furat și publicat date private ale clienților revistei satirice franceze Charlie Hebdo, au declarat cercetători de securitate ai Microsoft, citați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sistemul informatic al revistei a fost spart la începutul lunii ianuarie, după ce a publicat o serie de caricaturi care îl prezentau negativ pe liderul suprem al Iranului, Ayatollah Khamenei, arată news.ro.

DOCUMENT Modificări în planul de redresare al Vivre Deco - sumele alocate creditorilor vor crește CITEȘTE ȘI DOCUMENT Modificări în planul de redresare al Vivre Deco - sumele alocate creditorilor vor crește

Reprezentanții guvernelor iranian și francez nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Un ofițer de presă pentru Charlie Hebdo a declarat că revista nu a comentat această problemă ”pentru moment”.

Iranul a promis public ”un răspuns eficient” la caricaturile ”insultătoare” și l-a convocat pe trimisul francez la Teheran, punând totodată capăt activităților Institutului Francez de Cercetare din Iran și a spus că reevaluează activitățile culturale ale Franței în țară.

LISTA Netflix a prezentat lista filmelor pe care le va lansa în 2023 - VIDEO CITEȘTE ȘI LISTA Netflix a prezentat lista filmelor pe care le va lansa în 2023 - VIDEO

Atacul informatic și scurgerea de informații care vizează Charlie Hebdo a făcut parte dintr-o operațiune de influență digitală mai largă, cu tehnici care corespund activităților identificate anterior, legate de echipele de hacking susținute de stat iranian, au spus cercetătorii Microsoft într-un raport.

Grupul responsabil este același pe care oficialii Departamentului de Justiție al SUA l-au identificat anterior că a condus ”o campanie cu mai multe fațete” pentru a interveni în alegerile prezidențiale din SUA din 2020, a spus Microsoft.

Iranul a negat afirmațiile la momentul respectiv.

În postarea lor, hackerii au spus că vor vinde informațiile pentru 20 de bitcoini (470.000 dolari).

O mostră a datelor scurse a fost ulterior lansată și verificată, ca fiind autentică, de ziarul francez Le Monde.

Creatorii de filmări scurte vor putea câștiga bani pe YouTube. Ce trebuie făcut CITEȘTE ȘI Creatorii de filmări scurte vor putea câștiga bani pe YouTube. Ce trebuie făcut

”Această informație, obținută de hackerii iranieni, ar putea expune abonații revistei la pericolul de a fi ținte online sau fizice ale unor organizații extremiste”, au spus cercetătorii Microsoft.

Pentru a-și amplifica operațiunea, hackerii iranieni au folosit conturi de Twitter cu identități false sau furate, pentru a critica caricaturile Khamenei.

Două conturi care uzurpau identitatea unui editor al Charlie Hebdo și a unui director de tehnologie au postat, de asemenea, datele scurse, înainte ca Twitter să le interzice, a spus Microsoft.

Echipa pentru relații cu presa a Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
revista