Irina Radu, votată de plenul Parlamentului președinte interimar la TVR

Irina Radu, votată de plenul Parlamentului președinte interimar la TVR

Sursa foto: Agerpres

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 sep 2015

Irina Radu a fost votată pentru funcția de președinte interimar al TVR de către Comisiile de cultură ale Parlamentului, reunite în regim de urgență.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

UPDATE: Plenul Parlamentului a votat numirea Irinei Radu ca președinte interimar al TVR. Votul secret cu buletine a consemnat 231 voturi pentru și 3 împotrivă. Reprezentanții Grupului parlamentar al PNL nu au votat.

Funcția este interimară și nu poate depăși o perioadă de șase luni.


"Cred că trebuie să aibă încredere colegii că TVR mai poate fi funcțională, cred că trebuie să convingem forurile decizionale, pe dvs. inclusiv că legile trebuie schimbate. Trebuie să convingem Guvernul că avem nevoie de ajutor și vin și cu o rugăminte din prima clipă: consider că trebuie să vă rugăm să ne dați o oră din viețile dvs. pentru a va prezenta niște cifre și niște lucruri, pentru că la teorie și mâini întinse nu mai reacționează nimeni", a spus Irina Radu în fața membrilor Comisiilor, potrivit Agerpres.

Raportul de activitate pe anul trecut al Televiziunii publice a fost respins de Parlament, ceea ce a atras demiterea lui Stelian Tănase de la conducerea instituției. Odată cu Stelian Tănase au fost obligați să se retragă și ceilalți membri ai Consiliului de Administrație.

Irina Radu a fost propusă astăzi pentru a prelua conducera interimară a Televiziunii Române după respingerea raportului de activitate care a dus la demiterea lui Stelian Tănase.

Irina Radu este licențiată în Litere și are o lungă experiență la TVR, fiind, pe rând, redactor-prezentator la TVR Iași, producător și prezentator al Jurnalului TVR, redactor-șef la Știri, realizator de emisiuni. În 2004 a devenit director al canalului TVR1. A mai fost director interimar al canalului TVR 2 pentru o scurtă perioadă. În intervalul 1998-2002, a fost și membru în Consiliul de Administrație al Televiziunii Române.

În perioada 2006-2009 a lucrat la Kanal D, iar în 2010 a colaborat cu Intact Productions. Din 2012 a revenit la TVR. Din 2013 ocupă funcția de coordonator cu atribuții de director la Direcția Programe, la TVR.

viewscnt
Afla mai multe despre
tvr
irina radu
presedinte tvr