Legendara revistă americană Life va fi relansată

Legendara revistă americană Life va fi relansată
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2024

Legendara revistă americană Life, un titlu important al secolului al XX-lea, celebru pentru fotografiile sale, va fi readusă la viață de către modelul și antreprenoarea Karlie Kloss, a anunțat compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bedford Media a precizat într-un comunicat că "Life Magazine va reveni la distribuirea tipărită și digitală, în cadrul unui acord cu (editorul) Dotdash Meredith pentru a relansa Life ca publicație cu frecvență regulată".

Tranzacție surpriză - Companie germană votată de mai multe ori \ CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză - Companie germană votată de mai multe ori "brand al secolului" cumpără pachetul majoritar al unui startup românesc IT

Suma tranzacției nu a fost dezvăluită și nici data reapariției, scrie News.ro

"Vedem Life ca pe o voce inspirată și unificatoare într-un peisaj mediatic haotic", a declarat Karlie Kloss.

"Josh și cu mine suntem onorați să continuăm moștenirea Life", a adăugat ea pe Instagram, într-o referire la soțul ei, investitorul Joshua Kushner, care va deține revista. El este, de asemenea, fratele ginerelui lui Donald Trump, Jared Kushner.

Fondată în 1883 și cumpărată și transformată în 1936, revista a fost mult timp un etalon al fotojurnalismului, publicând marile nume Robert Capa, Alfred Eisenstaedt și Margaret Bourke-White. De la vedete de film la războaie, Life a făcut cronica secolului timp de decenii.

Dar, după ani de declin, a trecut printr-o serie de schimbări, a apărut săptămânal, apoi lunar, înainte de a se stinge, apoi de a renaște și, în cele din urmă, de a supraviețui online cu arhivele sale în anii 2000.

Recent înființată, Bedford Media se descrie ca fiind o companie care își propune să combine "mărci emblematice cu noi modalități de a face afaceri și de a ajunge la public".

Aceasta a achiziționat deja revista de modă i-D în urmă cu câteva luni.

În comunicatul de presă se precizează că Dotdash Meredith "va continua să dețină toate drepturile asupra arhivei fotografice și conținutului Life, care datează din anii 1930".

De asemenea, editorul va continua să publice numere speciale cu logo-ul roșu și alb al Life.

viewscnt
Afla mai multe despre
life
revista