Los Angeles Times va concedia 20% din redacție, una dintre cele mai mari reduceri de personal din istoria ziarului

Los Angeles Times va concedia 20% din redacție, una dintre cele mai mari reduceri de personal din istoria ziarului
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2024

Los Angeles Times a anunțat că intenționează să concedieze cel puțin 115 angajați - peste 20% din redacție - începând de marți, una dintre cele mai mari reduceri de personal din istoria de 143 de ani a ziarului, transmis The Associated Press.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul a fost făcut după ce sindicaliștii din LA Times au părăsit locul de muncă vinerea trecută pentru a protesta față de iminentele disponibilizări, aceasta fiind prima întrerupere de activitate a sindicatului, scrie News.ro.

TABEL OMV Petrom a scumpit benzina CITEȘTE ȘI TABEL OMV Petrom a scumpit benzina

Matt Pearce, președintele Media Guild of the West, care înglobează sindicatul din Times, a numit ziua de marți o "zi neagră". El a spus că cel puțin 94 de membri ai sindicatului vor fi concediați.

"Multe departamente și grupuri din întreaga redacție vor fi puternic afectate", a spus Pearce într-o declarație.

"Acest total, deși devastator, este totuși mult mai mic decât numărul de concedieri la care se aștepta săptămâna trecută Comitetul de negociere", a adăugat el.

El a spus că unii dintre cei selectați pentru concedieri de către conducere ar putea fi eligibili pentru răscumpărări în baza contractului sindical.

Editorii seniori, fotografii și membrii unității video au fost, de asemenea, parte a epurării, a declarat Times.

Reducerile au fost necesare deoarece Times nu mai putea pierde până la 40 de milioane de dolari pe an fără a crește veniturile din publicitate și abonamente, a declarat marți proprietarul ziarului, Dr. Patrick Soon-Shiong.

"Decizia de astăzi este dureroasă pentru toți, dar este imperativ să acționăm urgent și să luăm măsuri pentru a construi un ziar sustenabil și prosper pentru următoarea generație. Ne-am angajat să facem acest lucru", a declarat Soon-Shiong.

YouTube escaladează conflictul cu utilizatorii care folosesc Adblock CITEȘTE ȘI YouTube escaladează conflictul cu utilizatorii care folosesc Adblock

În ultimul an, concedierile și achizițiile au afectat o mare parte a industriei de știri. Washington Post, NPR, CNN și Vox Media se numără printre numeroasele companii afectate.

Potrivit firmei de ocupare a forței de muncă Challenger, Gray and Christmas, până la sfârșitul lunii noiembrie, s-au pierdut aproximativ 2.681 de locuri de muncă în industria de știri. Aceasta a fost mai mult decât în anii 2022 și 2021.

Cea mai recentă rundă de reducere a locurilor de muncă la LA Times vine după ce peste 70 de posturi - aproximativ 13% din redacție - au fost reduse în iunie anul trecut.

"Această reducere de personal este rodul unor ani de strategie mediocră, al absenței unui editor și al lipsei unei direcții clare", a declarat sindicatul într-o declarație marți după-amiază.

"Rămânem recunoscători pentru investiția familiei Soon-Shiong în ziar și ne menținem angajamentul de a fi parteneri de bună credință în afacere și la masa negocierilor. Dar este clar că cei cărora li s-a încredințat să administreze generozitatea familiei sale l-au dezamăgit - nu membrii de rând ai personalului, care nu au niciun cuvânt de spus în privința priorităților editoriale", au adăugat sindicaliștii.

Soon-Shiong, un miliardar din domeniul biotehnologiei, a achiziționat Times în 2018, readucându-l în proprietatea locală la două decenii după ce a fost vândut către Tribune Co. Achiziția a ridicat speranțe după ani de reduceri, scăderi de tiraj și schimbări de conducere.

La începutul acestei luni, editorul executiv Kevin Merida a plecat brusc după un mandat de doi ani și jumătate.

Pearce a declarat că comitetul de negociere al sindicatului se va întâlni miercuri cu conducerea Times pentru a începe discuțiile despre disponibilizări, așa cum este prevăzut în contract.

viewscnt
Afla mai multe despre
los angeles times
concedieri