Adrian Sârbu schimbă denumirea companiei MEDIAFAX

Adrian Sârbu schimbă denumirea companiei MEDIAFAX
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 19 ian 2024

Denumirea companiei care deține agenția de presă Mediafax, pe piață din 1991, MEDIAFAX S.A., este pregătită să fie schimbată în EX MEDIA S.A., relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În acest sens a fost deja obținut actul care atestă disponibilitatea denumirii.

YouTube va afișa reclame mai puține… dar mai lungi CITEȘTE ȘI YouTube va afișa reclame mai puține… dar mai lungi

La începutul anului trecut, Profit.ro a anunțat că omul de afaceri Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, intră pe piața media, actul de transfer, de la Mediafax Group către firma sa MediaMex Investment, al activității operaționale și al mărcilor Ziarul Financiar și Business Magazin, împreună cu domeniile de internet, site-urile, echipamentele și personalul, fiind aprobat, cu o evaluare de puțin peste 6 milioane euro.

În același timp, mandatul de director general al lui Adrian Sârbu a fost prelungit cu încă 4 ani, până la finele anului 2026.

Anterior, Șucu a cumpărat de la ING Bank creanța pe care banca o mai avea asupra Mediafax Group, intrând, astfel, pe piața media, cu titlurile lui Adrian Sârbu din această companie.

EXCLUSIV Robert Turcescu intră pe piața imobiliară CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Robert Turcescu intră pe piața imobiliară

Principalele publicații ale grupului, aflat în insolvență de 9 ani, au mai rămas Ziarul Financiar și Business Magazin.

Agenția de presă Mediafax face parte dintr-o altă companie, respectiv MEDIAFAX SA.

EXCLUSIV Un producător de tacâmuri din Sibiu a intrat în goana globală pentru marca \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un producător de tacâmuri din Sibiu a intrat în goana globală pentru marca "SUSSEX ROYAL", după "demisia" cuplului Harry-Meghan din familia regală britanică

Mediafax Group, cu Ziarul Financiar și Business Magazin, și-a cerut insolvența pe 16 decembrie 2014, cu datorii totale indicate în valoare de 40 milioane euro, decizia fiind semnată de judecătorul sindic în prima parte a anului 2015.

În perioada 2010-2014, compania a împrumutat 17,7 milioane de euro de la ING Bank pentru finanțarea capitalului de lucru. La momentul insolvenței, banca figura în tabelul definitiv al creditorilor cu o sumă de recuperat în valoare de 15,4 milioane euro, dar între timp au mai fost active vândute de Sârbu.

EXCLUSIV Heineken semnează în România cea mai mare tranzacție de închiriere la început de an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Heineken semnează în România cea mai mare tranzacție de închiriere la început de an

Adrian Sârbu, fondatorul grupului media, joacă rolul de administrator special, iar KPMG este administratorul judiciar al Mediafax Group.

De-a lungul insolvenței, Sârbu a vândut treptat din afacerile sale media.

În 2019, Profit.ro a anunțat în premieră că omul de afaceri Radu Ioan Budeanu, fondatorul publicației Cancan, a cumpărat de la Mediafax Group mărcile Gândul, Prosport, Promotor, Descoperă, Ce se întâmplă Doctore?, Apropo TV și Go4IT.

În același an, dezvoltatorul imobiliar One United Properties a cumpărat și marca The One, o revistă lunară gestionată de Andreea Esca.

viewscnt
Afla mai multe despre
dan sucu
mediafax group
adrian sarbu