Netflix achiziționează compania care gestionează drepturile de autor ale scriitorului Roald Dahl

Netflix achiziționează compania care gestionează drepturile de autor ale scriitorului Roald Dahl
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2021

Netflix a anunțat achiziția companiei care gestionează drepturile de autor ale faimosului scriitor de literatură pentru copii Roald Dahl, autorul best-seller-ului "Charlie și fabrica de ciocolată", un clasic adaptat de două ori pentru marile ecrane, informează APF.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Această achiziție a Roald Dahl Story Company (RDSC), a cărei sumă nu a fost dezvăluită, se bazează pe un parteneriat inițiat acum trei ani între platforma americană de streaming și moștenitorii scriitorului britanic, care a vândut peste 300 de milioane de cărți în întreaga lume, traduse în 63 de limbi, scrie Agerpres.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

În noiembrie 2018, Netflix a anunțat că va transforma marile succese ale lui Roald Dahl în serii animate în cadrul acestei cooperări.

Regizorul neo-zeelandez Taika Waititi, recompensat cu Oscar pentru "Jojo Rabbit", lucrează în prezent la o primă serie inspirată din lumea romanului "Charlie și fabrica de ciocolată".

Într-o altă ilustrare a popularității romancierului, încă intactă la circa 30 de ani de la moartea sa, editura franceză Gallimard publică joi o colecție de 1.500 de pagini de nuvele, romane și povești ale autorului în colecția Quarto.

Intitulată "Contes de l'inattendu", aceasta conține "texte mai puțin cunoscute" ale prolificului scriitor britanic, născut în 1916 în Țara Galilor din părinți norvegieni și decedat în 1990. 

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
roald dahl