Paramount anunță vânzarea editurii Simon & Schuster către firma KKR pentru mai mult de un miliard de dolari

Paramount anunță vânzarea editurii Simon & Schuster către firma KKR pentru mai mult de un miliard de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2023

Grupul Paramount Global a anunțat că a semnat un „acord definitiv” prin care firma americană de investiții KKR va achiziționa editura Simon & Schuster pentru 1,62 miliarde de dolari. Simon & Schuster, fondată în 1924, publică aproximativ 2.000 de cărți pe an, printre care bestselleruri internaționale precum cele semnate de romanicerul Stephen King sau de jurnalistul Bob Woodward, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Paramount Global a ajuns la un acord în noiembrie 2020 pentru a-și vinde participația la Penguin Random House pentru 2,18 miliarde de dolari, dar a renunțat la tranzacție doi ani mai târziu, după ce fuziunea dintre giganții editoriali a fost blocată de instanțele americane în baza legilor concurenței, scrie News.ro

Warner Bros. Discovery a pierdut 1,8 milioane de abonați CITEȘTE ȘI Warner Bros. Discovery a pierdut 1,8 milioane de abonați

„Suntem încântați că am ajuns la un acord privind o tranzacție care restituie o valoare excelentă acționarilor Paramount, în timp ce poziționează Simon & Schuster împreună cu KKR pentru următoarea sa fază de creștere”, a comentat șeful Paramount, Bob Kakish, citat într-un comunicat de presă.

Tranzacția va fi plătită integral în numerar, a precizat Paramount, indicând că după finalizare - sub rezerva aprobărilor autorităților de reglementare - „Simon & Schuster va deveni o companie privată deținută integral” cu aceeași echipă de conducere ca în prezent, potrivit comunicatului.

Jonathan Karp, șeful editurii, a precizat în același comunicat: „suntem nerăbdători, cu sprijinul KKR, să colaborăm la noi strategii care ne vor spori capacitatea de a oferi cititorilor o mare varietate de cărți și autorilor cea mai bună publicare posibilă pe care o merită”.

viewscnt
Afla mai multe despre
paramount
simon & schuster