Playboy revine pe bursă după nouă ani, prin intermediul fuziunii cu compania Mountain Crest Acquisition

Playboy revine pe bursă după nouă ani, prin intermediul fuziunii cu compania Mountain Crest Acquisition
scris 2 oct 2020

Playboy Enterprises a anunțat joi că a ajuns la un acord pentru revenirea pe bursă după nouă ani, prin intermediul unei fuziuni cu compania specializată în achiziții Mountain Crest Acquisition, care evaluează proprietarul revistei Playboy la 413 milioane de dolari, transmite Reuters.

În urma cu nouă ani, Playboy a fost retrasă de la bursă, devenind compania privată, în cadrul unui acord în valoare de 207 de milioane de dolari, coordonat de fondatorul defunct al companiei, Hugh Hefner, și de firma de investiții Rizvi Traverse Management, scrie News.ro

ULTIMA ORĂ Donald Trump și soția lui au fost diagnosticați cu Covid-19 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Donald Trump și soția lui au fost diagnosticați cu Covid-19

Tranzacția este cel mai recent exemplu al unei companii de consum care optează să devină publică prin fuziunea cu un așa-numit vehicul special pentru achiziții (special purpose acquisition company  -  SPAC), în loc să efectueze o ofertă publică inițială tradițională, urmând exemplul platformei de pariuri sportive DraftKings.

În cadrul tranzacției, Mountain Crest va vinde 50 de milioane din acțiunile sale comune, către investitori instituționali.

Acordul ar urma să fie finalizat în primul trimestru al anului 2021, iar ulterior acțiunile companiei vor fi listate la bursa Nasdaq sub indicativul ”PLBY”. Acționarii actuali ai Playboy vor păstra 66% din acțiunile companiei.

Directorul general al Playboy, Ben Kohn, a declarat într-un interviu că soliditatea brandului oferă baza pentru o afacere sub licență cu venituri stabile, vânzările companiei urmând să crească în acest an cu 68%.

Potrivit acestuia, veniturile din licențe vor atinge 57 de milioane de dolari în acest an, veniturile de anul viitor fiind deja asigurate în proporție de peste 70%.

viewscnt
Afla mai multe despre
playboy enterprises
mountain crest acquisition