Prima TV lansează o serie de anchete despre scumpirile alimentelor de bază

Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2022

Românii își duc din ce în ce mai greu traiul de zi cu zi. Explozia prețurilor la facturi și la carburanți a dus la creșteri semnificative de prețuri la alimentele de bază. Inflația a trecut de 10 %, iar criza prețurilor găsește românii…cu buzunarele goale. În fața puterii de cumpărare din ce în ce mai mică, cetățeanul de rând pare că a găsit soluția: cumpără mai puțin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reporterii Prima TV au vorbit cu oamenii, dar au mers și la ferme, în piețe sau în supermarketuri pentru a vedea de unde pornește lanțul scumpirilor. O campanie marca Focus!

VIDEO Ambasadorul Rusiei în Polonia, atacat cu vopsea roșie CITEȘTE ȘI VIDEO Ambasadorul Rusiei în Polonia, atacat cu vopsea roșie

Iar toate aceste produse – pâinea, laptele, legumele – sunt cumpărate cu porția de români.

Fermierii, producătorii, distribuitorii și comercianții au adăugat cu toții câte puțin la preț, pentru a nu fi pe pierdere, iar consumatorul român suportă toate aceste costuri, prin prețul final pe care îl plătește.

Iar estimările nu sunt deloc optimiste.

În această săptămână veți putea urmări în jurnalele de știri de la Prima TV materialele despre scumpirile alimentelor de bază din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
prima tv
mancare
ancheta