Publicația pro-democrație Apple Daily din Hong Kong anunță că se închide, după înghețarea activelor în urma arestării mai multor directori

Publicația pro-democrație Apple Daily din Hong Kong anunță că se închide, după înghețarea activelor în urma arestării mai multor directori
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2021

Publicația pro-democrație Apple Daily din Hong Kong a anunțat că se închide, după ce activele i-au fost înghețate în urma arestării mai multor directori, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Autoritățile au blocat, săptămâna trecută, 18 milioane HK$ din bunurile companiilor, scrie News.ro.

DOCUMENT Nicușor Dan caută PR pentru rețeaua de căldură și apă caldă a Capitalei CITEȘTE ȘI DOCUMENT Nicușor Dan caută PR pentru rețeaua de căldură și apă caldă a Capitalei

Apple Daily, publicație critică la adresa conducerii de la Beijing, este deținută de mogulul media Jimmy Lai, care a fost arestat și încarcerat după ce i-au fost aduse mai multe învinuiri.

Redactorul-șef Ryan Law, în vârstă de 47 de ani, și CEO-ul Cheung Kim-hung, în vârstă de 59 de ani, s-au numărat între cei cinci directori ai ziarului care au fost arestați după ce 500 de polițiști au făcut percheziții la sediul publicației, pe care autoritățile l-au descris ca „locul infracțiunilor”.

Poliția a ajuns joia trecută și în casele redactorului-șef Ryan Law, CEO-ului companiei-mamă Next Digital, Cheung Kim-hung, COO-ului Chow Tat-kuen, publisherului Apple Daily, Chan Pui-man, și directorului Cheung Chi-wai, care au fost arestați.

Poliția a spus că zeci de articole din ziar sunt suspecte că au încălcat Legea națională a securității. Este primul caz în care autoritățile citează articole de presă care ar fi încălcat controversata lege.

Law și Cheung, care sunt acuzați de „complicitate cu o țară străină sau elemente externe pentru a pune în pericol securitatea națională”, au apărut sâmbătă în fața unui judecător, Victor So, care le-a respins cererea de eliberare pe cauțiune. Ei urmează să apară din nou în fața Curții pe 13 august.

Judecătorul a motivat decizia spunând că există dovezi insuficiente pentru a crede că ei nu ar pune în pericol securitatea națională.

Șomaj tehnic la Compania Națională Aeroporturi București: 800 de angajați vor sta pe rând acasă, de la 1 iulie CITEȘTE ȘI Șomaj tehnic la Compania Națională Aeroporturi București: 800 de angajați vor sta pe rând acasă, de la 1 iulie

Jimmy Lai este unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai mișcării pro-democrație din Hong Kong. Cu o avere estimată la peste 1 miliard de dolari, el a început mai întâi cu afaceri în zona industriei textile, apoi în media și a fondat Next Digital.

În prezent, el se află în închisoare, după ce a fost acuzat inclusiv pentru că a participat la un miting neautorizat în 2019.

Legea securității naționale a fost introdusă în 2020 ca răspuns la demonstrațiile masive pro-democrație care au avut loc în Hong Kong pe parcursul unui an. În esență, aceasta reduce autonomia judicială a Hong Kongului și face mai ușor ca protestatarii să fie pedepsiți, incriminează secesiunea, subversiunea și complicitatea cu forțe străine cu pedepse maxime cu închisoarea pe viață.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple daily
hong kong