Rupert Murdoch a cumpărat National Geographic

Rupert Murdoch a cumpărat National Geographic
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2015

The National Geographic Society a anunțat miercuri că își va vinde operațiunile de media, inclusiv celebra revistă, dar și canalele de televiziune, către o societate mixtă controlată de grupul 21st Century Fox aparținând magnatului Rupert Murdoch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

21st Century Fox va plăti 725 de milioane de dolari pentru un pachet de 73% din acțiunile unei noi entități denumită National Geographic Partners urmând ca organizația non-profit National Geographic Society să păstreze restul de 27%.

Noua structură extinde un parteneriat care a început în urmă cu 18 ani pentru exploatarea canalelor de televiziune National Geographic, care în prezent ajung în peste 500 de milioane de case din întreaga lume și va include toate operațiunile media ale National Geographic. Acordul cu Fox va permite National Geographic Society, o entitate non-profit înființată în 1888, să își crească finanțarea cu aproape un miliard de dolari pentru a-și extinde lucrările în domeniul științific, al educației și explorării.

"Expansiunea parteneriatului nostru care durează de aproape două decenii cu 21st Century Fox este un nou punct de cotitură pentru National Geographic Society, care timp de 127 de ani a sponsorizat oamenii de știință și exploratori și a împărtășit cunoștințele cu întreaga lume", a declarat președintele National Geographic Society, Gary Knell.

La începutul acestui an, magnatul media Rupert Murdoch, în vârstă de 84 de ani, a anunțat că renunță la poziția de CEO al grupului Fox în favoarea fiului său Lachlan. 21st Century Fox, grup care operează un important studio de film de la Hollywood precum și mai multe canale de televiziune prin cablu, s-a despărțit în 2013 de News Corp., care regrupează ziarele și alte publicații deținute de Rupert Murdoch.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
rupert murdoch
national geographic