Rusia închide și interzice Deutsche Welle și lansează proceduri în vederea recunoașterii DW drept ”agent străin”

Rusia închide și interzice Deutsche Welle și lansează proceduri în vederea recunoașterii DW drept ”agent străin”
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2022

Rusia a ordonat închiderea biroului local al radioteleviziunii internaționale germane Deutsche Welle (DW) și a interzis programele acesteia, ca represalii față de interzicerea postului rus RT de a difuza în Germania, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ministerul rus de Externe enumeră joi într-un comunicat ”măsurile de retorsiune adoptate de Moscova”, și anume ”închiderea biroului” local al Deutsche Welle, ”retragerea acreditărilor tuturor angajaților” acestui birou și ”întreruperea emisiunilor” acestuia pe teritoriul rus, scrie News.ro

AT&T separă de grup WarnerMedia și fuzionează activele media cu Discovery, într-o tranzacție de 43 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI AT&T separă de grup WarnerMedia și fuzionează activele media cu Discovery, într-o tranzacție de 43 de miliarde de dolari

Ministerul anunță, de asemenea, lansarea unei proceduri vizând recunoașterea Deutsche Welle drept ”agent străin”, o etichetă infamantă și controversată aplicată mai multor instituții de presă rusești care critică puterea.

Potrivit diplomației ruse, sancțiuni sunt de asemenea prevăzute împotriva unor ”reprezentanți ai structurilor de stat și publice germane implicate în restrângerea difuzări RT”.

Ministerul precizează că aceste măsuri reprezintă doar o ”primă etapă” a represaliilor Moscovei și amenință cu alt răspuns ”în timp util”.

Aceste sancțiuni sunt impuse în urma interzicerii - de către autoritatea germană de reglementare ZAK - a postului rus RT să difuzeze în limba germană pe site și pe o aplicație mobilă.

Difuzarea prin satelit a RT a fost întreruptă în decembrie, la solicitarea autortăților germane.

ZAK a precizat că ”autorizarea necesară” difuzării RT nu a fost ”nici cerută și nici acordată”, însă Moscova consideră că aceste măsuri sunt ”motivate de considerații politice”.

Inaugurat în 2005 sub numele de ”Russia Today”, postul RT - finațat de statul rus - s-a dezvoltat prin difuzori și site-uri în mai multe limbi - engleză, franceză, spaniolă, germană și arabă.

Considerat un instrument de propagandă al Kremlinului în lume, postul a creat controverse în mai multe țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
deutsche welle