Un magnat oferă peste 14 miliarde de dolari pentru Paramount Global

Un magnat oferă peste 14 miliarde de dolari pentru Paramount Global
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2024

Magnatul media american Byron Allen a făcut o ofertă de cumpărare a grupului media Paramount Global (CBS, MTV, Paramount Studios), evaluat la 14,3 miliarde de dolari, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Allen Media Group.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Incluzând datoriile, propunerea se ridică la aproximativ 30 de miliarde de dolari, potrivit sursei citate, arată Hotnews.

RCS&RDS se angajează să mențină stabilitatea grilei de programe, după o investigație a Concurenței CITEȘTE ȘI RCS&RDS se angajează să mențină stabilitatea grilei de programe, după o investigație a Concurenței

Perceput ca fiind cel mai mic dintre marii jucători din televiziune și streaming, Paramount Global face obiectul unor oferte de mai multe luni.

Platforma sa de streaming avea 63 de milioane de abonați la sfârșitul lunii septembrie.

Cunoscută anterior sub numele de ViacomCBS, compania media controlează, de asemenea, canalele CBS, MTV, Nickelodeon și Comedy Central, precum și studioul de film Paramount.

În detaliu, Byron Allen este dispus să plătească 28,58 dolari pentru fiecare acțiune cu drept de vot și 21,53 dolari pentru fiecare acțiune fără drept de vot.

Grupul de presă Sky desființează 1.000 de posturi în Regatul Unit CITEȘTE ȘI Grupul de presă Sky desființează 1.000 de posturi în Regatul Unit

La Bursa din New York, în jurul orei 17:35 GMT, acțiunile Paramount Global erau în creștere cu 8,08%, la 14,78 dolari.

Comediant și actor la origine, acest afro-american în vârstă de 62 de ani a construit de la zero un grup media, bazat pe televiziune, într-un mediu în care directorii de culoare erau foarte slab reprezentați în cercurile de decizie.

Cel mai mare activ al său de până acum este The Weather Channel, pe care l-a cumpărat cu 300 de milioane de dolari în 2018.

Netflix renunță la abonamentul Basic CITEȘTE ȘI Netflix renunță la abonamentul Basic

Dar grupul său rămâne semnificativ mai mic decât obiectivul său. Allen Media Group, care nu este listat, a raportat vânzări anuale de aproximativ 600 de milioane de dolari, în timp ce Paramount Global a avut venituri de 30,1 miliarde de dolari în 2022.

YouTube va afișa reclame mai puține… dar mai lungi CITEȘTE ȘI YouTube va afișa reclame mai puține… dar mai lungi

Contactat de AFP în legătură cu această ofertă, Paramount Global nu a răspuns.

Mai multe media americane au relatat săptămâna trecută că un alt jucător media, Skydance Media, ia de asemenea în considerare o ofertă.

Anterior a fost relatat că Warner Bros. Discovery și Paramount Global au purtat discuții cu privire la o potențială fuziune a celor două companii media.

Directorul general al Warner Bros. Discovery, David Zaslav, s-a întâlnit atunci cu directorul general al Paramount Global, Bob Bakish, în cadrul unui prânz de lucru, marți, la New York, unde au discutat despre o posibilă fuziune, au declarat sursele Variety. Zaslav a discutat, de asemenea, cu Shari Redstone, a cărei companie National Amusements Inc. deține o participație de control la Paramount Global, despre o potențială combinație a companiilor.

VIDEO PROFIT LIVE Ramona Ivan, Președinte Comisia pentru Fonduri Europene ARB: Recomandăm să se demareze proiectul de investiții doar după ce avem foarte bine clarificată structura de finanțare. Este bine să se lucreze cu o bancă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Ramona Ivan, Președinte Comisia pentru Fonduri Europene ARB: Recomandăm să se demareze proiectul de investiții doar după ce avem foarte bine clarificată structura de finanțare. Este bine să se lucreze cu o bancă

Termenii unei posibile fuziuni a companiilor nu au putut fi aflați. Ambele companii au apelat la bancheri, dar stadiul discuțiilor este descris ca fiind preliminar. La sfârșitul celui de-al treilea trimestru, Paramount Global a raportat o datorie pe termen lung de 15,6 miliarde de dolari, considerabil mai puțin decât WBD - a cărei datorie se ridica la 43,5 miliarde de dolari. Dar în ceea ce privește valoarea de piață, Warner Bros. Discovery are o capitalizare de piață de 28,4 miliarde de dolari la închiderea ședinței de tranzacționare din 20 decembrie, față de 10,3 miliarde de dolari pentru Paramount Global.

Warner Bros. Discovery și Paramount ar urma să își pună în comun activele, care acoperă televiziune, film, sport și streaming, pentru a obține o mai mare amploare și eficiență operațională. Mai exact, WBD și Paramount ar fi interesate să își combine serviciile de streaming premium Max și Paramount+ pentru a concura mai bine cu Netflix și Disney+ și Hulu ale Disney.

În ceea ce privește filmele, Warner Bros. Discovery ar urma să achiziționeze proprietăți de top de la Paramount Pictures, inclusiv francize cinematografice precum "Terminator", "Transformers", "Mission: Impossible", "Top Gun", "A Quiet Place", "Teenage Mutant Ninja Turtles", "The Godfather", "Paranormal Activity", "Scream" și francizele cinematografice "Star Trek". Gradul de stabilitate al Warner Bros. Pictures include filmele DC Extended Universe, francizele cinematografice "Harry Potter" și "Stăpânul Inelelor".

O fuziune între WBD și Paramount Global ar trebui, de asemenea, să își combine operațiunile de televiziune. Linia de televiziune prin cablu a Warner Bros. Discovery include CNN, HBO, TNT, TBS, Discovery Channel, Cartoon Network, Food Network, HGTV, TLC și altele. Rețelele Paramount includ CBS, Comedy Central, MTV, Nickelodeon și BET. De asemenea, săptămâna aceasta, magnatul media Byron Allen a contactat conducerea Paramount pentru a extinde o ofertă de 3,5 miliarde de dolari de a cumpăra BET Media Group, care include BET, VH1 și serviciul de streaming BET+.

Warner Bros. Discovery a fost format prin achiziționarea de către Discovery Inc. a WarnerMedia de la AT&T, o tranzacție care s-a încheiat în aprilie 2022. Paramount Global este rezultatul fuziunii dintre CBS și Viacom care s-a încheiat în decembrie 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
warner bros. discovery