Un manager de la Marvel spune că diversitatea ”ucide” vânzările grupului

Un manager de la Marvel spune că diversitatea ”ucide” vânzările grupului
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2017

Un manager de la Marvel a pus scăderea vânzărilor grupului pe seama strategiei adoptate de conducerea companiei care a decis să impună un grad mai mare de diversitate în rândul personajelor din benzile desenate pe care le editează, informează BBC.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

David Gabriel, care este vicepreședintele diviziei de vânzări din cadrul grupului Marvel, a spus că cititorii ”strâmbă din nas” în fața diversității și nu își doresc ”să vadă personaje feminine în paginile revistelor”, scrie News.ro.

Vânzările de benzi desenate ale grupului Marvel au scăzut începând din octombrie 2016.

Însă unii dintre fani consideră însă că remake-urile și intrigile complicate sunt elementele care i-au îndepărtate de aceste publicații.

”Vicepreședintele de vânzări Marvel a spus că vânzările au scăzut deoarece «oamenii nu doresc mai multă diversitate»”, a scris pe Twitter utilizatoarea The Mary Sue.

Utilizatorul Jon Davis are o altă explicație: ”Marvel și-a pierdut pur și simplu concentrarea. Se pot întoarce la origini, apelând în același timp la diversitate, și vor putea să își revină. Până atunci... eh!”.

TABEL Viitoarele salarii ale medicilor, profesorilor, magistraților și polițiștilor CITEȘTE ȘI TABEL Viitoarele salarii ale medicilor, profesorilor, magistraților și polițiștilor

”Voi, cei de la Marvel, ați înțeles grețit. Nu diversitatea vă omoară vânzările, ci scenariile proaste și lipsa de imaginație”, consideră utilizatorul Juan A. Garcia.

”Nu diversitatea este problema. Evenimentele obositoare și prea multă intereferență editorială, prea multe titluri și un preț de vânzare de 3,99 de dolari”, a afirmat utilizatorul Ryan Young.

În ultimii ani, grupul Marvel a adus în prim plan mai multe personaje gay, non-caucaziene și feminine.

Însă cele mai multe dintre ele sunt versiuni noi ale unor personaje mai vechi, iar unii dintre fani nu au apreciat deloc aceste modificări.

Printre personajele noi promovate de Marvel se află o versiune feminină a lui Thor, un Spider-Man metis, un adolescent de culoare care a preluat intriga din Iron Man și o domnișoară musulmană Marvel. Personajul Iceman a dezvăluit că este gay.

Unii dintre fani au ironizat declarațiile recente ale managerilor grupului Marvel.

”Marvel «a observat» că fanii «nu sunt interesați de diversitate sau de personaje feminine»”, a scris utilizatoarea Maya G.

Rhiannon Owens are un mesaj cât se poate de aspru pentru directorii companiei americane: ”Voi, cei de la Marvel, dacă vreți ca noi să celebrăm diversitatea, atunci creați personaje NOI și diverse. Făcând doar versiuni «noi» ale unor personaje deja existente, ați creat doar niște copii palide”.

Eddy G. Acuna are o părere similară: ”Marvel, dacă vrei diversitate, atunci creați noi personaje care să ne reprezinte pe noi, minoritarii. Nu le înlocuiți pe cele pe care noi le iubim deja. Opriți-vă!”.

În 2015, cifrele oficiale sugerau că versiunea feminină a lui Thor a contribuit la depășirea vânzărilor generate de revistele al căror protagonist era personajul masculin al zeului Thor.

Însă la cel mai recent summit al distribuitorilor de reviste Marvel, David Grabriel a dezvăluit că retailerii i-au spus că fanii preferă să rămână atașați de vechile personaje.

viewscnt
Afla mai multe despre
marvel
benzi desenate