Virgin Media O2 își separă rețeaua de cablu și fibră optică într-o nouă companie, pentru a concura mai bine cu liderul pieței britanice BT Openreach

Virgin Media O2 își separă rețeaua de cablu și fibră optică într-o nouă companie, pentru a concura mai bine cu liderul pieței britanice BT Openreach
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2024

Virgin Media O2 intenționează să își separe rețeaua de cablu și fibră optică, care deservește 16 milioane de locuințe în Marea Britanie, într-o nouă companie de rețea deținută în totalitate, pentru a-i permite să concureze mai bine cu BT Openreach, lider pe piața britanică, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Virgin Media O2, deținută în comun de Liberty Global și Telefonica, deține a doua cea mai mare rețea din Marea Britanie după BT Openreach, care este folosită de companiile de bandă largă Sky, TalkTalk și Vodafone, precum și de clienții consumatori ai BT, scrie News.ro.

Virgin Media a spus că schimbarea va sprijini planul său de a-și trece toți clienții la fibră optică.

În prezent, Virgin Media nu are furnizori rivali de bandă largă în rețeaua sa, dar a spus că separarea va crea o platformă pentru oportunități angro.

Directorul general al Liberty Global, Mike Fries, a spus că mișcarea a creat mai multe opțiuni pentru a stimula potențiala consolidare pe o piață în care un număr mare de companii mai mici, numite ”altnets”, construiesc fibre.

Revista franceză L’Express dezvăluie că a fost condusă de un agent KGB timp de 35 de ani CITEȘTE ȘI Revista franceză L’Express dezvăluie că a fost condusă de un agent KGB timp de 35 de ani

”Cred că trimite un mesaj și un semnal pieței că (..) aceasta va fi o mare reorientare strategică a concentrării noastre investiționale”, a spus el analiștilor la un apel.

Rețeaua mobilă nu va fi inclusă în noua companie.

Directorul general al Virgin Media O2, Lutz Schüler, a declarat că această mișcare a fost ”o evoluție logică” a strategiei sale de fibră și că își va consolida poziția de principal concurent al Openreach.

Paramount Global concediază sute de angajați, la doar o zi după un număr record de vizionări pentru Super Bowl CITEȘTE ȘI Paramount Global concediază sute de angajați, la doar o zi după un număr record de vizionări pentru Super Bowl

”Această afacere în rețea va oferi o platformă pentru potențialele consolidări altnet și oportunități en-gros în viitor, oferind opțiuni de rețea la scară largă pentru alți furnizori, precum și oferind opționalitate de finanțare”, a spus el.

Liberty Global a declarat că schimbarea a fost planificată pentru prima jumătate a anului 2025.

Compania a mai arătat că va lista separat compania elvețiană de bandă largă și mobilă Sunrise și a acceptat vânzarea companiei sale mixte de producție TV, All3Media, către Redbird IMI.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgin media o2
bt openreach