Yahoo cumpără o aplicație de știri bazată pe inteligență artificială de la fondatorii Instagram

Yahoo cumpără o aplicație de știri bazată pe inteligență artificială de la fondatorii Instagram
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2024

Yahoo cumpără o aplicație de știri bazată pe inteligență artificială creată de fondatorii Instagram, platformă socială deținută acum de Meta (Facebook).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Yahoo a anunțat că achiziționează Artifact, aplicație lansată în 2023 de Kevin Systrom și Mike Krieger. Cei doi antreprenori au lansat în 2010 și aplicația Instagram, cumpărată în 2012 de compania lui Mark Zuckerberg. Cele două companii nu au dezvăluit și prețul achiziției, potrivit The Verge.

BMW a început lucrările la noua fabrică de baterii din Germania CITEȘTE ȘI BMW a început lucrările la noua fabrică de baterii din Germania

Artifact este un agregator de știri care folosește inteligența artificială pentru a recomanda utilizatorilor articole în funcție de preferințele lor. Odată cu achiziția, Artifact nu va mai funcționa ca o aplicație de sine stătătoare, iar tehnologia din spatele acesteia va fi integrată în produsele Yahoo, inclusiv în Yahoo News, în următoarele luni, conform unui comunicat de presă.

Mike Krieger și Kevin Systrom, fondatorii Artifact, vor fi consilieri ai Yahoo, dar nu se vor alătura companiei. La începutul anului 2024, cei doi au anunțat că vor închide aplicația de știri lansată în urmă cu un an întrucât oportunitățile din piață nu au fost suficient de mari pentru a justifica investițiile în platformă, arată TechCrunch.

Din 2017, compania americană Yahoo! Inc. este deținută în proporție de 90% de fonduri de investiții administrate de Apollo Global Management și 10% de Verizon Communications, arată StartUp Cafe.

Site-ul Yahoo a fost înființat în 1994 de Jerry Yang și David Filo, absolvenți ai Universității Stanford, și se numea la început „Ghidul lui Jerry și David pentru World Wide Web”, potrivit Wikipedia. 

Din 2021, compania este condusă de Jim Lanzone, CEO (director general), un antreprenor cu peste 25 de ani de experiență în tehnologie și media. În trecut, el a ocupat funcția de CEO al aplicației de dating Tinder.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
stiri
yahoo
artifact