YouTube a suspendat un canal pro-Trump pentru dezinformare cu privire la pandemia de Covid-19

YouTube a suspendat un canal pro-Trump pentru dezinformare cu privire la pandemia de Covid-19
scris 25 nov 2020

YouTube a suspendat temporar canalul pro-Trump „One America News Network” (OANN) pentru dezinformare cu privire la pandemia de Covid-19, potrivit The Hollywood Reporter.

OANN nu va putea, timp de o săptămână, să publice clipuri, să transmită live și va trebui să reaplice la programul YouTube Partner pentru a-și reprimi dreptul de a câștiga bani, scrie News.ro

60% dintre titularii de conturi pe platformele de streaming își împărtășesc parolele cu cel puțin o persoană CITEȘTE ȘI 60% dintre titularii de conturi pe platformele de streaming își împărtășesc parolele cu cel puțin o persoană

Suspendarea este prima măsură luată împotriva OANN sub incidența termenilor YouTube. Platforma folosește un sistem de trei „abateri”, potrivit căruia un canal poate fi înlăturat permanent.

„De la începutul pandemiei, am lucrat pentru a preveni răspândirea pe YouTube a dezinformării dăunătoare asociate Covid-19”, a transmis purtătorul de cuvânt, Ivy Choi. „După o atentă analiză, am eliminat un clip de pe OANN și am emis o notificare canalului pentru încălcarea politicii noastre privind dezinformarea legat de Covid-19, care interzice conținutul ce susține că există un tratament garantat”.

În plus, a mai spus reprezentantul platformei, „din cauza repetatelor încălcări ale politicii nostre privind dezinformarea legat de Covid-19 și a altor politici de monetizare a canalelor, am suspendat canalul din YouTube Partner Program și, drept rezultat, monetizarea lui pe platformă”.

De la începutul pandemiei, YouTube a înlăturat peste 200.000 de clipuri relaționate dezinformării. Compania elimină clipuri în care este susținut că există un tratament împotriva virusului sau că pandemia este o farsă, dar și clipuri care descurajează oamenii să caute asistență medicală.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
covid-19