Melinda French Gates demisionează din Fundația Gates și lansează propriul proiect filantropic, cu peste 12 miliarde dolari. "Este un moment critic pentru drepturile femeilor."

Melinda French Gates demisionează din Fundația Gates și lansează propriul proiect filantropic, cu peste 12 miliarde dolari. "Este un moment critic pentru drepturile femeilor."
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2024

Melinda French Gates, fosta soție a cofondatorului Microsoft Bill Gates, a anunțat că va demisiona din funcția de copreședinte al Fundației Bill & Melinda Gates, luna viitoare, urmând să înființeze propria sa fundație, relatează CNBC.

French Gates a afirmat că este ”un moment critic” pentru a proteja și promova drepturile femeilor din întreaga lume, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed
OTE a plătit Orange o nouă rambursare pentru rețelele fixe ale Telekom CITEȘTE ȘI OTE a plătit Orange o nouă rambursare pentru rețelele fixe ale Telekom

Anunțul vine aproape exact la trei ani după ce soții Gates și-au anunțat divorțul. Ea a spus că va avea ”în plus 12,5 miliarde de dolari pentru a mă angaja în munca mea în numele femeilor și familiilor”, ca urmare a demisiei ei și a acordului de divorț al familiei Gates.

Cuplul a divorțat în mai 2021.

Huawei va lansa un sistem propriu de operare, prin care încearcă să ocolească restricțiile SUA. De la smartphone-uri la mașini CITEȘTE ȘI Huawei va lansa un sistem propriu de operare, prin care încearcă să ocolească restricțiile SUA. De la smartphone-uri la mașini

Bill Gates a spus într-o declarație separată: ”Îmi pare rău să o văd pe Melinda plecând, dar sunt sigur că va avea un impact uriaș în viitoarea ei activitate filantropică”.

Activitatea Fundației Gates s-a concentrat asupra inițiativelor globale împotriva sărăciei și a sănătății globale, inclusiv eforturile împotriva malariei în Africa și investiții extinse în subcontinentul indian și Asia de Sud.

FOTO Primăria Capitalei începe să schimbe băncile din Cișmigiu. Plus coșurile de gunoi din Cișmigiu și Herăstrău CITEȘTE ȘI FOTO Primăria Capitalei începe să schimbe băncile din Cișmigiu. Plus coșurile de gunoi din Cișmigiu și Herăstrău

De asemenea, French Gates a dedicat timp și bani pentru inițiativele de egalitate de gen la nivel mondial. În 2015, ea a fondat Pivotal Ventures, o entitate separată de Fundația Gates, care s-a concentrat pe eliminarea barierelor de acces și oportunități pentru minorități și femei din SUA.

Gates și French Gates s-au despărțit în 2021, în urma unui articol al The New York Times despre relația cofondatorului Microsoft cu finanțatorul și condamnatul pentru infracțiuni sexuale Jeffrey Epstein.

Clinicile dentare Dr. Leahu își schimbă brandul la 1 an după ce au fost cumpărate de Regina Maria. Noua denumire a clinicilor CITEȘTE ȘI Clinicile dentare Dr. Leahu își schimbă brandul la 1 an după ce au fost cumpărate de Regina Maria. Noua denumire a clinicilor

French Gates a început să se întâlnească cu avocații de divorț în 2019, după ce știrile despre relația lui Gates cu Epstein au apărut pentru prima dată, a relatat anterior The Wall Street Journal.

Fundația Gates a fost una dintre cele mai puternice forțe filantropice private din lume în ultimele decenii. Gates a direcționat partea leului din averea sa către Fundația Gates, împreună cu biroul său de familie Cascade.

CONFIRMARE România atrage o nouă investiție CITEȘTE ȘI CONFIRMARE România atrage o nouă investiție

French Gates se alătură lui Mackenzie Scott, fosta soție a cofondatorului Amazon Jeff Bezos, în separarea completă a proiectelor sale filantropice de cele ale fostului ei soț.

Iată declarația completă a lui French Gates: ”După o gândire și o reflecție atentă, am decis să renunț la rolul meu de copreședinte al Fundației Bill & Melinda Gates. Ultima mea zi de lucru la fundație va fi 7 iunie.

Aceasta nu este o decizie la care am venit cu ușurință. Sunt extrem de mândră de fundația pe care Bill și cu mine am construit-o împreună și de munca extraordinară pe care o face pentru a aborda inechitățile din întreaga lume. Îmi pasă profund de echipa fundației, de partenerii noștri din întreaga lume și de toți cei care sunt atinși de munca sa.

Proprietarul mărcilor Jean Paul Gaultier, Carolina Herrera, Rabanne - lansare pe bursă cu evaluare de aproape 14 miliarde euro, cel mai mare eveniment al ultimului deceniu din Spania CITEȘTE ȘI Proprietarul mărcilor Jean Paul Gaultier, Carolina Herrera, Rabanne - lansare pe bursă cu evaluare de aproape 14 miliarde euro, cel mai mare eveniment al ultimului deceniu din Spania

Fac acest pas cu deplină încredere că fundația este într-o formă puternică, cu CEO-ul său extrem de capabil, Mark Suzman, echipa de conducere executivă și un consiliu de administrație cu experiență, pentru a se asigura că toată munca sa importantă continuă.

Este momentul potrivit să merg mai departe în următorul capitol al filantropiei mele. Acesta este un moment critic pentru femei și fete din SUA și din întreaga lume -- iar cei care luptă pentru a proteja și promova egalitatea au nevoie urgentă de sprijin.

Un antreprenor decedat și-a lăsat compania angajaților, prin testament. ”Îi păsa să-i răsplătească pe cei pe care îi considera merituoși” CITEȘTE ȘI Un antreprenor decedat și-a lăsat compania angajaților, prin testament. ”Îi păsa să-i răsplătească pe cei pe care îi considera merituoși”

În conformitate cu termenii acordului meu cu Bill, la părăsirea fundației, voi avea încă 12,5 miliarde de dolari pentru a mă angaja în munca mea în numele femeilor și familiilor. Voi împărtăși mai multe informații despre cum va arăta în viitorul apropiat”.

viewscnt
Afla mai multe despre
gates
fundatie