Miliardarii americani s-au îmbogățit și mai mult în timpul pandemiei

Miliardarii americani s-au îmbogățit și mai mult în timpul pandemiei
scris 23 mai 2020

Miliardarii americani continuă să se îmbogățească în timp ce pandemia de COVID-19 a distrus zeci de milioane de locuri de muncă în SUA, conform datelor compilate de două centre de analiză.

FOTO Cum știi dacă stai de vorbă cu un profesionist: 6 indicii ale croitoriei bespoke autentice CITEȘTE ȘI FOTO Cum știi dacă stai de vorbă cu un profesionist: 6 indicii ale croitoriei bespoke autentice

Între 18 martie și 19 mai, cei 600 americani cei mai înstăriți și-au văzut averile crescând în ansamblu cu aproximativ 434 de miliarde de dolari, sumă ce reprezintă o creștere de circa 15% în două luni, arată un raport întocmit de ''Americans for Tax Fairness'' și de ''Institute for Policy Studies Program for Inequality'' pe baza datelor recenzate de Forbes.

Bringo oferă livrare gratuită personalului medical și vârstnicilor CITEȘTE ȘI Bringo oferă livrare gratuită personalului medical și vârstnicilor

Măsurile de izolare a populației, închiderea restaurantelor și a magazinelor au condus la o creștere substanțială a cumpărăturilor online și la nevoia de a rămâne conectat pe rețelele de socializare. Această situație a avut ca efect creșterea valorii pe bursă a acțiunilor Amazon, Facebook și în general a companiilor din sectorul high-tech, scrie News.ro.

Astfel, între lunile martie și mai averea lui Jeff Bezos (Amazon) a crescut cu mai mult de 30%, iar cea a lui Mark Zuckerberg, patronul Facebook, cu peste 46%.

„Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații CITEȘTE ȘI „Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații

Începând din 16 martie, odată cu primele măsuri de izolare în SUA, valoarea acțiunilor Facebook a crescut cu circa 60%, cea a Amazon cu 45%, valoarea acțiunile Netflix a crescut la rândul ei cu 46% și cea a companiei Apple cu 31%. Iar această evoluție nu pare să se oprească, întrucât acțiunile Amazon și Facebook au atins săptămâna aceasta maximul lor istoric.

În schimb, miliardarii din sectoarele turistic sau din cel al comerțului cu amănuntul și-au văzut averile topindu-se în această perioadă, aceste sectoare fiind printre cele mai afectate de restricțiile antiepidemice.

viewscnt
Afla mai multe despre
avere
miliardari
sua