Nicolas Richard, CEO ENGIE Romania, este noul președinte ales al CCIFER

Nicolas Richard, CEO ENGIE Romania, este noul președinte ales al CCIFER

Nicolas Richard

Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2024

Membrii CCIFER, reprezentanți ai mediului de afaceri franco-român, au ales o nouă componență a echipei Consiliului Director.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Nicolas Richard, CEO ENGIE Romania, este noul președinte ales al CCIFER. Adela Jansen, vicepreședinte, a asigurat perioada de interimat ca președinte după plecarea, în luna ianuarie, a lui Julien Munch, care a preluat noi responsabilități în cadrul grupului Carrefour.

Guvernul pregătește lansarea unei drone românești CITEȘTE ȘI Guvernul pregătește lansarea unei drone românești

Echipa Consiliului Director CCIFER este formată din trei noi membri: Fady Chreih, CEO Regina Maria, Elena Pap, CEO Up România, și Nicolas Richard, CEO ENGIE Romania. Adriana Mores, asistent manager NOA TAX Advisors, a fost aleasă membru în Comisia de Cenzori. În cadrul acelorași alegeri, au fost reconfirmați în Consiliu, Flavia Popa, Secretar general BRD Groupe Société Générale, Serge Gonvers, director general Econos, și Mădălina Rdu, Partener APEX TEAM Internațional, în calitate de membru al Comisiei de Cenzori. 

Nicolas Richard și-a început cariera în cadrul Grupului ENGIE, în anul 2000, unde a dobândit o experiență vastă în activitățile principale ale Grupului (Distribuție, Furnizare, Managementul Energiei, Soluții Energetice), cu precădere în operațiunile care au implicat managementul clienților casnici și corporate.  S-a alăturat, în 2003, Direcției Internaționale a Gaz de France (precursorul ENGIE) și a fost implicat în procesul de privatizare a companiei Distrigaz Sud (astăzi ENGIE România). Și-a continuat cariera coordonând activitatea de vânzare de gaze naturale către clienții business strategici din mai multe țări ale grupului, cum ar fi Italia, Ungaria și Austria. Ulterior, și-a completat experiența profesională ca responsabil cu activitatea de achiziție de energie pentru portofoliul de clienți din România. S-a reîntors în Franța pentru a conduce o filială de servicii a Grupului ENGIE axată pe dezvoltarea serviciilor energetice și a soluțiilor verzi pentru clienții corporate și municipalități. A revenit în România la sfârșitul anului 2016, fiindu-i încredințată activitatea de marketing și de vânzări, iar din 2021 a devenit Director General Adjunct ENGIE Romania. Nicolas este absolvent al facultății de Psihologie din Paris, specialitatea Marketing și Comunicare.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicolas richard
ccifer