O mutație genetică rară descoperită la trei frați ar putea oferi un tratament împotriva tipurilor de diabet

O mutație genetică rară descoperită la trei frați ar putea oferi un tratament împotriva tipurilor de diabet
scris 21 apr 2019

Cercetători spanioli și suedezi au reușit să descopere că o mutație genetică se află în spatele unei patologii prezente la trei frați de origine libiană și a cărei cercetare a servit pentru a progresa în înțelegerea tipurilor de diabet, relatează EFE.

Deși investigația de bază s-a realizat în laborator, studiul deschide noi posibilități de a ataca tipurile de diabet, o boală foarte comună și de a găsi noi tratamente împotriva acestei boli în care nivelul de glucoză (zahăr) în sânge este foarte înalt, arată Agerpres.

Cei trei frați, rezidenți în Suedia, s-au născut în 2005, 2009 și 2014, din părinți înrudiți și încă din prima zi de viață au prezentat un nivel excesiv înalt de acid lactic și un nivel foarte scăzut de aminoacizi de metionină; au fost tratați și, deși la început prezentau câteva probleme musculare, se dezvoltă fără complicații.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
diabet
medici