Pfizer separă de grup divizia de medicamente fără patente și o unește cu producătorul de medicamente generice Mylan

Pfizer separă de grup divizia de medicamente fără patente și o unește cu producătorul de medicamente generice Mylan
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2019

Grupul farmaceutic american Pfizer a convenit separarea de grup a diviziei producătoare de medicamente fără patente și unirea acesteia cu producătorul de medicamente generice Mylan, tranzacție în urma căreia va rămâne cu medicamente inovatoare mai profitabile, între care tratamentul oncologic Ibrance și vaccinul împotriva pneumoniei Prevnar, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acordul, care va reuni în cadrul aceleiași companii tratamentele Viagra și Lipitor ale Pfizer cu medicamentul EpiPen al Mylan, face parte din eforturile din ultimul an ale Pfizer de divizare în trei părți, medicamente inovatoare, medicamente fără patent cu marje mai scăzute, care întâmpină concurența medicamentelor generice, și produse de consum pentru îngrijirea sănătății, arată news.ro.

Pfizer a convenit în decembrie să combine divizia de produse de consum pentru sănătate cu cea a GlaxoSmithKline.

Compania rezultată în urma fuziunii cu Mylan va primi un nume nou, iar în 2020 va genera conform estimărilor venituri de 19-20 de miliarde de dolari și un flux de capital de peste 4 miliarde de dolari.

Industria farmaceutică americană a fost supusă unor presiuni tot mai mari din partea parlamentarilor și a președintelui Donald Trump pentru a menține prețurile la un nivel scăzut pentru consumatori, ceea ce a limitat profiturile și a condus la acordurile recente, cum ar fi planul Bristol-Myers Squibb de a cumpăra Celgene și achiziția Allergan de către AbbVie.

Noua companie va avea sediul în Statele Unite și va fi înregistrată în Delaware, va fi condusă de Michael Goettler, președintele diviziei Upjohn a Pfizer. Divizia comercializează medicamente mai vechi ale Pfizer, care au pierdut protecția patentelor.

Upjohn va emite obțigațiuni în valoare de 12 miliarde de dolari înainte sau în momentul separării, iar suma obținută va reveni Pfizer. Grupul a anunțat că va folosi fondurile pentru a-și reduce propriile datorii.

Mylan a anunțat că directorul general Heather Bresch, care a venit la conducerea companiei în 2012 și a fost intens criticat de către politicieni din cauza prețului mare ale medicamentului EpiPen, se va pensiona după finalizarea acordului. Președintele Mylan, Robert Coury, va deveni președinte executiv al noii companii.

Anterior a fost anunțat că grupul farmaceutic Pfizer discută o fuziune între divizia sa producătoare de medicamente fără patente cu compania Mylan, într-o tranzacție în acțiuni.

 

Acționarii Mylan vor primi o participație de puțin peste 40% la noua companie, iar cei ai Pfizer restul titlurilor, a spus persoana, adăugând că Pfizer ar primi circa 12 miliarde de dolari în urma unei noi vânzări de obligațiuni.

Separarea diviziei de medicamente fără patente de grupul Pfizer nu ar fi impozitată, a precizat persoana.

FOTO Clădire celebră din centrul Bucureștiului, scoasă la vânzare cu preț redus aproape la jumătate CITEȘTE ȘI FOTO Clădire celebră din centrul Bucureștiului, scoasă la vânzare cu preț redus aproape la jumătate

Anul trecut, Pfizer a anunțat că intenționează să se reorganizeze în trei divizii, separând afacerile de consum în domeniul produselor pentru îngrijirea sănătății.

Restructurarea va permite companiei să își evalueze mai bine afacerile și ar putea avea ca efect vânzarea sau separarea medicamentelor fără patent, au afirmat anterior analiști ai Wall Street Journal.

Publicația a relatat prima, sâmbătă, despre discuțiile dintre companii.

Pfizer și Mylan nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
pfizer
mylan