Philip Morris International va dona 500.000 de dolari unor ONG-uri din România pentru a ajuta refugiații din Ucraina

Philip Morris International va dona 500.000 de dolari unor ONG-uri din România pentru a ajuta refugiații din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2022

Philip Morris International a anunțat că va asigura în tranșe donații substanțiale pentru refugiații din Ucraina, iar prima tranșă, de 500.000 de dolari, va ajunge la ONG-uri din România. Fondurile vor fi folosite pentru cazare, mâncare, îmbrăcăminte, transport și asistență medicală, transmit reprezentații companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„În prima fază, 500.000 de dolari vor fi donați către ONG-uri din România care oferă sprijin refugiaților: cazare, mâncare, îmbrăcăminte, transport, asistență medicală. Suntem deja în discuții avansate cu aceste organizații pentru a ne asigura că fondurile ajung cât mai repede acolo unde este nevoie de ele. Aceasta nu va fi singura donație. Vor urma și alte tranșe, cu siguranță mai mari. Ne interesează ca aceste fonduri sa fie imediat folosite și să-i ajute pe cei care au acum atâta nevoie. De aceea donăm în tranșe, pentru a ne asigura că fondurile sunt folosite cât mai eficient”, au precizat reprezentanții PMI.

PMI continuă să ofere ajutor și pentru angajații companiei, și pentru populația din Ucraina.

„Am livrat transporturi de alimente, medicamente și alte produse de primă necesitate, în parteneriat cu ONG-uri din mai multe țări. În ultimele cinci zile, angajații PMI au donat peste 300.000 de dolari pentru a sprijini eforturile de ajutorare prin intermediul programului caritabil intern, „Projects with a Heart” (Proiecte cu suflet). PMI va dubla aceste donații. În plus, PMI va face o primă donație  de 10 milioane de dolari pentru a sprijini eforturile umanitare internaționale”, transmit reprezentanții PMI.

PMI a intrat pe piața din Ucraina în 1994. În 25 februarie 2022, PMI a anunțat suspendarea temporară a operațiunilor sale din Ucraina, inclusiv în fabrica din Harkov.

În 2021, Ucraina a reprezentat aproximativ 2% din volumul total al livrărilor de unități de țigări și tutun încălzit ale PMI și mai puțin de 2% din cifra totală de afaceri a PMI. Compania are o fabrică și aproximativ 1.300 de angajați în această țară și are planuri de urgență pentru a relua furnizarea de produse atunci când condițiile de siguranță o vor permite.

În 2021, Rusia a reprezentat aproape 10% din volumul total al livrărilor de unități de țigări și tutun încălzit ale PMI și aproximativ 6% din cifra totală de afaceri. PMI și-a început activitatea în Rusia în 1992 și are peste 3.200 de angajați în această țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
pmi
ucraina