Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Early Game Ventures anunță o nouă investiție, în startup-ul Humans. "Pentru anumite firme, pandemia poate fi o academie!"

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Early Game Ventures anunță o nouă investiție, în startup-ul Humans. "Pentru anumite firme, pandemia poate fi o academie!"
scris 4 mai 2020

Pentru anumite firme, pandemia poate fi "o academie" în care să se reinventeze în zona de startup, poate în zona de cybersecurity și agritech, consideră Dan Călugăreanu, Partner al Early Game Ventures, fond de investiții cu capital de risc finanțat cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 și cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

"Din martie am stat aproape de startup-urile în care am investit și am căutat soluții. Evident, unele soluții au fost de tăiere de costuri, altele au fost încercări de a avea grijă de companii, fondatori și oamenii din companii, iar alte soluții au fost legate de oportunitățile care pot apărea. În zona tech, companiile par mai puțin lovite de situația actuală, dar este foarte clar că vom asista la o reașezare a pieței. Ne așteptăm ca în viitorul apropiat - nu extrem de apropiat - să vedem cum fondatorii încearcă să își spună povestea poate într-un mod diferit, adresând risurile care apar. Cred că este important să nu bage sub preș aceste riscuri, ci să le comunice celorlalți și să le înțeleagă", spune Dan Călugăreanu, anunțând la Profit TV, în emisiunea Profit LIVE, transmisă începând cu ora 17.30 și în care mediul de business vorbește despre situația actuală, că tocmai a finalizat o investiție de 330.000 euro într-un startup tech românesc, Humans, care dezvoltă tehnologii pentru synthetic media.

 Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Cum se descurcă artiștii cu spectacole anulate CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Cum se descurcă artiștii cu spectacole anulate

El arată că tăierile de costuri menționate au vizat reduceri de chirii, de exemplu, nu afectând angajații, și că importantă este păstrarea clienților actuali.

În opinia sa, pentru anumite firme, pandemia poate fi "o academie" în care să se reinventeze în zona de startup, poate în zona de cybersecurity și agritech.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit tv
early game