Programul TEZAUR continuă și în luna august

Programul TEZAUR continuă și în luna august
scris 7 aug 2020

Românii pot subscrie începând de luni, 10 august 2020, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani. Perioada de subscriere se va încheia pe data de 31 august 2020. 

Rata dobânzii este de  3,5% - 1 an,  4% - 2 ani,  4,25% - 3 ani, 4,75% - 5 ani, fără plafon individual de subscriere.

Românii au investit în prima emisiunea Tezaur din anul 2020 lansată de Ministerul Finanțelor Publice peste 700 de milioane de lei.

Watford Insurance, cel mai nou jucător pe piața RCA din România, oprește subscrierile RCA de pe piața locală CITEȘTE ȘI Watford Insurance, cel mai nou jucător pe piața RCA din România, oprește subscrierile RCA de pe piața locală

Titlurile de stat lansate începând cu data de 1 iulie 2020 sunt în forma dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Având în vedere interesul foarte ridicat manifestat de populație pentru acest instrument de economisire, Ministerul Finanțelor Publice intenționează să continue cu o frecvență lunară emisiunile în cadrul acestui program pe tot parcursul anului 2020.

Totodată, în această perioadă se derulează și vânzarea titlurilor de stat  Fidelis, în lei și euro. Titluri de stat Fidelis pot fi subscrise la băncile participante sau casele de brokeraj până vineri, 7 august 2020, și vor fi listate la Bursa de Valori București. Subscrierea inițială a acestor titlurilor nu este comisionată de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
tezaur
ministerul finanțelor publice