Acționarii Impact au aprobat posibilitatea emiterii de obligațiuni și în euro sau chiar combinat lei-euro

Acționarii Impact au aprobat posibilitatea emiterii de obligațiuni și în euro sau chiar combinat lei-euro
scris 9 nov 2015

Acționarii dezvoltatorului imo­biliar Impact Developer & Contractor, controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, au aprobat în AGA de astăzi modificarea caracteristicilor emisiunii de obligațiuni nega­rantate votate în luna iunie. Valoarea emisiunii rămâne de maximum 135 mi­lioane de lei, dar există posibilitatea emiterii în lei, euro sau o combinație a celor două monede. De asemenea, ma­turitatea a fost mărită de la cel puțin cinci ani, la maxim 7 ani.

În iunie, acționarii au aprobat emisiunea de obligațiuni doar în lei. Banii atrași vor finanța con­strucția proiectelor imobiliare din portofoliu, dar și pentru achi­tarea parțială sau totală a unor împru­muturi mai vechi.

Compania mai avea credite bancare de rambursat de circa 29 milioane de lei, din care 11,5 mi­lioane de lei reprezintă cre­dite pe termen scurt. La finalul anu­lui trecut, a luat două credite în lei de la Banca Transilvania, de 20 milioane de lei cu scadența în noiembrie 2016 și respectiv de 4,8 milioane de lei cu scadența în mai 2016.

În primul semestru al anului, Impact a raportat vânzări de 188 de case și apartamente, de peste trei ori mai mult față de perioada similară a anului trecut, încasând venituri de aproa­pe 50 milioane de lei. Din totalul locuințelor vândute, 174 de aparta­mente sunt în cartierul Greenfield din nordul Capitalei. 

Compania a revenit astfel pe profit în prima jumătate a anului, cu un câștig net de 7 milioane de lei, față de o pierdere de 1,8 milioane de lei raportată în primele șase luni ale anului trecut.

Titlurile Impact (simbol bursier IMP) au stagnat astăzi la 1,2 lei, capitalizarea companiei fiind de 277 milioane de lei (62 milioane de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
impact
obligatiuni
aga