Acțiunile Star Residence Invest vor intra vineri la tranzacționare pe piata AeRO al BVB, operațiune anunțată de Profit.ro

Acțiunile Star Residence Invest vor intra vineri la tranzacționare pe piata AeRO al BVB, operațiune anunțată de Profit.ro

Foto dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2021

Acțiunile Star Residence Invest, prima societate de tip REIT (Real Estate Investment Trust) care va fi listată la Bursa de Valori București, operațiune anunțată în exclusivitate de Profit.ro la finele anului trecut, vor intra vineri la tranzacționare pe piata AeRO al BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În decembrie, Impact Developer & Contractor, singurul dezvoltator imobiliar din România listat la Bursa de Valori București, a anunțat încheierea cu succes și în mod anticipat a plasamentului privat de obligațiuni corporative, oferite pentru Star Residence Invest.

Obligațiunile emise în cadrul plasamentului privat derulat în perioada 11 – 21 decembrie (simbol IMP26E) sunt denominate în euro, au scadența la 6 ani și o rată anuală fixă a cuponului stabilită de emitent de 6.4% plătibilă semestrial. Valoarea subscrierilor efectuate în cadrul plasamentului a fost de 6.581.500 euro.

FOTO Prințul Paul, condamnat definitiv în dosarul Ferma Băneasa și dat în urmărire de Poliție, a lăsat în urmă o vilă monument istoric CITEȘTE ȘI FOTO Prințul Paul, condamnat definitiv în dosarul Ferma Băneasa și dat în urmărire de Poliție, a lăsat în urmă o vilă monument istoric

Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 500 euro. Subscrierea minimă în plasament a fost de 50 de obligațiuni, echivalentul a 25.000 euro. 

Impact Developer & Contractor a oferit  spre vânzare 48 de milioane de acțiuni ale societății Star Residence Invest, la prețul unitar de 0.218 lei. Dezvoltată de Impact Developer & Contractor, aceasta este prima societate de tip REIT (Real Estate Investment Trust) care va fi listată la Bursa de Valori București. Au fost atrase 8,1 milioane lei de la investitori, fiind subscrise 37,2 milioane de acțiuni.

Astfel, investitorii care au participat in cadrul plasamentului dețin cumulat 77,64% din acțiunile Star Residence Invest, iar Impact Developer&Contractor (IMP) și-a redus participația la Star Residence Invest la 22,36%.

În urma plasamentului privat, Star Residence Invest a obținut o capitalizare anticipată de aproape 10,5 milioane lei (2,1 milioane euro).

Compania Star Residence Invest are în prezent un patrimoniu format din 14 apartamente și 26 de parcări, acestea fiind în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru o perioadă de 5 ani, care asigură un randament brut de 11% / an.

Star Residence Invest este un SPV (Special Purpose Vehicle) dezvoltat de Impact Contractor & Developer, ce funcționează pe baza unor strategii și principii similare cu ale REIT-urilor din străinătate și are drept scop strângerea de capital în vederea achiziționării de imobile rezidențiale, pretabile închirierii, îndeosebi în principalele centre universitare ale României, precum București, Iași, Cluj, Timișoara sau Constanța.

Impact Developer & Contractor este controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 58,84% și îl mai are ca acționar relevant pe Adrian Andrici cu 15,98% din titluri.

viewscnt
Afla mai multe despre
impact developer & contractor
star residence invest