Alpha Builders Group SA - Un jucător important în domeniul construcțiilor, intră pe piața de capital

Alpha Builders Group SA - Un jucător important în domeniul construcțiilor, intră pe piața de capital
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 15 mar 2023

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Societatea a fost înființată în urmă cu 20 de ani de către Cristian PANAIT sub denumirea de MCF CONSTRUCT 2000 SRL, perioadă în care a finalizat aproximativ 30 de blocuri cu destinație rezidențială, construcții industriale, clădiri de birouri și case. În prezent arhitectura juridică a companiei, structurată recent sub brandul ALPHA BUILDERS, este cea a jucătorilor importanți de pe piața construcțiilor și a dezvoltării imobiliare. În perioada imediat următoare, este vizată extinderea accelerată a activității prin atragerea de finanțare și din piața de capital începând cu anul 2023, prin emiterea de obligațiuni la bursa AeRO. Obiectivul companiei este să acceadă cât de curând și la bursa BVB. În prezent, grupul organizează o campanie de promovare a proiectelor sale în principalele orașe din țară, având inclusiv scopul de a atrage investitori și parteneri financiari.

”GHIDAȚI DE CALITATE” este sintagma care definește poziția ALPHA BUILDERS pe piața de profil, iar dovadă în acest sens stau proiectele de construcții duse la bun sfârșit până acum, de o complexitate tehnică unică la nivel local: Traian Tower P+15E, cele 6 blocuri Miraj din stațiunea Mamaia P+9E, Tomis Tower 5S+P+15E, Ansamblul din str. Oborului P+11E, iar exemplele nu se opresc aici.

Pentru următorii 3 ani există în derulare proiecte în valoare de 120 milioane de Euro iar obiectivul pentru următorii 5 ani este o creștere sustenabilă a companiei cu 15% pe an. TOMIS TOWER, MARINA TOWER și OLIMP TOWER vor fi cele mai înalte clădiri de pe litoralul românesc pe care compania le va preda în perioada 2024 – 2025, încorporând aproximativ 500 apartamente de lux în Constanța, Mamaia și Olimp.

Cristian PANAIT, CEO ALPHA BUILDERS, a reușit să își consolideze, în cei 20 de ani de activitate, o echipă completă de specialiști în domeniu: ingineri, arhitecți, maiștri, șefi de echipă, muncitori calificați cu ajutorul căreia să poată livra orice tip de construcție își propune să execute, în limite predictibile de timp și buget.

Strategia de dezvoltare a companiei are și o componentă externă de vânzare și execuție. În acest sens, au fost realizate numeroase materiale video de promovare în care este prezentat produsul final ca fiind parte dintr-o destinație turistică. ALPHA BUILDERS GROUP SA este în negocieri avansate cu agenții imobiliare externe dar și cu societăți care să administreze spațiile locative construite, în regim de aparthotel. În acest fel, randamentul estimat la achiziționarea unui apartament poate fi susținut în mod eficient de către companii specializate, furnizoare de servicii dedicate din domeniul imobiliar.

Alpha Builders Group SA - Un jucător important în domeniul construcțiilor, intră pe piața de capital

În urmă cu un an a început lucrarea blocului MARINA TOWER din Mamaia. Lucrările au fost întrerupte două luni în perioada verii, așa cum prevede Autorizația de Construire, și în timpul sărbătorilor de iarnă timp de o lună. În opt luni de muncă susținută, construcția se află la stadiul “cota zero”, cu respectarea calendarului de lucrări și fără rabat de la cerințele de calitate.

Doar execuția fundației acestui bloc de 15 etaje, a implicat o investiție de 2.5 milioane Euro, fiind parcurse următoarele etape de lucru:

  • piloți forați perimetrali la adâncimea de 22 de metri și de incintă la 33 metri, grindă de coronament, 20 puțuri de adâncime medie pentru evacuarea apelor;
  • săpătură 12.000 m.c. având greutate de aproximativ 20.000 tone, 640 m.c. beton de egalizare, radier de 1,5 m grosime care a înglobat 190 tone armatură și 2.200 m.c. beton, pereți mulați turnați în cofraje speciale pentru care s-au folosit 180 tone armatură și 700 m.c. beton.

Aceste detalii tehnice vorbesc de la sine despre  complexitatea proiectului, dar mai ales despre rigoarea de execuție, siguranța și trăinicia proiectului, făcând referire permanentă la standardele de calitate și rezistență, obligatorii pentru o construcție amplasată pe nisip.

Alpha Builders Group SA - Un jucător important în domeniul construcțiilor, intră pe piața de capital

Urmărind îndeaproape viitoarele stadii din graficul de execuție, fundația MARINA TOWER va rămâne documentată în Cartea Tehnică a construcției ca parte integrantă dintr-un proiect de mare calibru ingineresc; cei care sunt preocupați de siguranța locuinței, cu certitudine apreciază dificultatea și precizia realizării unei asemenea clădiri.

Octavian MITAN – Senior partner ALPHA BUILDERS GROUP SA, inginer constructor, a precizat că aplicarea cu strictețe a normativelor din construcții este obiectivul cheie al echipei Alpha Builders:

„Soluția tehnică rezultată din proiectare este urmărită îndeaproape în execuție de către Dirigintele de Șantier, Responsabilul Tehnic cu Execuția, Controlul Calității, proiectanți, verificatori de proiect, arhitecți, Inspectoratul în Construcții, Primărie – Disciplina în Construcții; există obligativitatea de a testa materialele puse în operă și raportarea parametrilor obținuți la criteriile de rezistență prevăzute în normative. De asemenea, trebuie respectate normative foarte exacte care prevăd calcule la risc seismic, studiate în decursul a 5 ani necesari formării profesionale a unui inginer. În cadrul Facultății de Construcții BUCUREȘTI există materii care abordează disciplina cutremurelor în mod gradual: pornind de la Mecanică, Rezistența Materialelor, Statică – Stabilitate, Dinamică, până la Seismică. Pe lângă implicațiile profesionale și morale pentru toți cei angrenați în realizarea unei construcții, legislația în domeniu prevede pedepse foarte severe atunci când este pusă în pericol viața oamenilor printr-o execuție defectuoasă.”

Cristian PANAIT – CEO ALPHA BUILDERS GROUP SA, inginer constructor:

„Avem toată convingerea și există deja toate premisele ca proiectul MARINA TOWER să devină unul de răsunet, emblematic, dacă ținem cont de câțiva termeni care ne ghidează în tot ce facem: calitate, inovație, seriozitate. Cu siguranță vă vom tine la curent cu evoluția acestui proiect de care suntem atât de mândri, pentru a vă surprinde în privința ritmului cu care vom executa suprastructura. Avem pregatită toată logistica necesară pentru a susține turnări de betoane la intervale scurte de timp, dispunem de toate mijloacele pentru a ne onora angajamentele față de cei care ne sunt parteneri în acest proiect. Vor urma și alte materiale de prezentare, prin care dorim să  aducem în prim-plan oamenii care duc greul în șantier, care fac ca visele noastre de dezvoltare să fie materializate. Aceștia merită aprecierea noastră iar efortul lor trebuie trebuie să fie recunoscut în mediul profesional și de afaceri.”

Un material Alpha Builders

 

viewscnt
Afla mai multe despre
alpha builders
cristian panait
investing in property