BrickLofts: proiectul rezidențial premium unic care oferă emoție și o nouă experiență a spațiului de locuit

BrickLofts: proiectul rezidențial premium unic care oferă emoție și o nouă experiență a spațiului de locuit
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 8 nov 2023

Fără îndoială, spațiul în care locuim este unul dintre cele mai importante locuri din viețile noastre, iar arhitectura și designul său ne pot limita sau ne pot deschide noi orizonturi. BrickLofts este un proiect rezidențial premium unic, care vine în întâmpinarea celor care vor ca stilul lor de viață să se reflecte în designul și arhitectura locului pe care îl numesc acasă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ansamblul de tip boutique, este deja acasă pentru o comunitate aparte, selectă. Situat în zona de Nord a Bucureștiului, la limita cartierului Floreasca, BrickLofts oferă o locuință cu spații fluide și largi, lumină naturală abundentă datorită ferestrelor înalte, materiale de cea mai înaltă calitate și o reinterpretare modernă a stilului industrial bine cunoscut și apreciat în metropolele lumii.

BrickLofts se conformează reperelor arhitecturale ale zonei, având o fațadă tipic industrială, placată integral cu cărămidă și ferestre specifice, ample, care amintesc de construcțiile de acest gen din perioada interbelică, precum vechea Fabrică de Glucoză, aflată în vecinătatea complexului. În interior, apartamentele surprind prin proporțiile lor generoase și prin design-ul care îmbină cu măiestrie clasicul și contemporanul. Spațiile interioare sunt inspirate de Loft-urile newyorkeze din perioada boom-ului industrial de la începutul secolului XX: tavane înalte, ferestre ample, spații deschise și detalii care imită funcționalități industriale.

BrickLofts: proiectul rezidențial premium unic care oferă emoție și o nouă experiență a spațiului de locuit

Apartamente de tip Loft: o altă perspectivă asupra spațiului de locuit

Unicitatea ansamblului BrickLofts vine din reinterpretarea stilului industrial, ținând cont de nevoile și tendințele actuale; esența acestuia este transpusă într-un mod elegant și rafinat, cu materiale și finisaje premium care oferă o atmosferă caldă și sofisticată.

Loft-urile au apărut pentru prima oară în Paris în secolul al XIX-lea și au crescut în popularitate la jumătatea secolului XX în New York, unde nevoia de a crea locuințe accesibile a dus la transformarea multor spații industriale în spații de locuit. Artiștii și oamenii din domenii creative au apreciat imediat caracteristicile speciale ale Loft-urilor, iar în timp aceste locuințe au devenit un etalon pentru arhitectura contemporană și un simbol al celor care nu se tem să aibă o viziune diferită asupra vieții.

Inspirat de istoria, utilitatea și beneficiile Loft-urilor ca spații de locuit, proiectul BrickLofts și-a propus să aducă acest concept în România, adaptându-l la contemporan prin designul interior rafinat, atenția la detaliu și calitatea superioară a materialelor.

"Atuul principal al unei astfel de locuințe este libertatea de spațiu, atât prin spațiu deschis pe orizontală, cât și prin spațiul suplimentar câștigat prin înălțimea mare. Înălțimea foarte mare înseamnă și ferestre foarte mari, implicit lumină mult mai multă în interior și o conectare mult accentuată cu exteriorul, care devine supradimensional, față de un apartament în care neavând înălțime, e posibil să nici nu zărești cerul. Când spun deschis pe orizontală, mă refer la dormitorul de la etaj și bucătăria deschise spre living cât și la terasa care este parte din acest ansamblu, fiind separată de living printr-un perete integral din sticlă. Acest cumul conturează pentru toate Loft-urile un spațiu deschis de circa 120 -150 mp", explică Mihai Astratinei, General Manager al dezvoltatorului proiectului, In-spekt Development.

BrickLofts, o clădire boutique care redefinește confortul și utilitatea

Dezvoltat de către In-Spekt Development în colaborare cu Puran Architecture & Design și Fabrica de Arhitectură, BrickLofts a atras rapid aprecierea datorită arhitecturii sale unice, de excepție, a designului interior iconic și a finisajelor high-end. Proiectul a fost premiat pentru amenajarea interioară la Anuala de Arhitectură 2022, în cadrul secțiunii „Arhitectura amenajărilor interioare / amenajări rezidențiale”.

În condițiile în care numeroase clădiri industriale sunt demolate sau lăsate în paragină, clădirea BrickLofts a apărut ca un manifest – deși a fost construită de la zero, ea reflectă potențialul imens al renovării și readucerii la viață a clădirilor industriale. Arhitect Daniel Popescu, de la Fabrica de Ahitectură, subliniază importanța unei abordări sustenabile în arhitectură, în care în locul demolărilor, accentul se pune pe reabilitatea clădirilor de valoare existente, al comunicării între noi și vechi, prin punerea în valoare a curentelor arhitecturale care au marcat diferite epoci.

„Cu BrickLofts, avem o reinterpretare a unui gest. Cum ar fi fost dacă nu am fi demolat toate clădirile industriale, și poate că nu o vom face de acum înainte, că încă mai avem câteva frumoase. Ce ar fi dacă le-am păstra pe acelea și le-am integra în peisajul urban al orașului? Am vrut să hrănim această perspectivă, să naștem acest gând în mintea oamenilor”, spune arhitect Daniel Popescu.

Fațada este acoperită integral cu plăci de argilă, care au o durată de viață de până la 10 ori mai mare decât o fațadă obișnuită și oferă clădirii aspectul său distinctiv.

Amenajarea interioară o reflectă pe cea exterioară, îmbinând elementele metalice îndrăznețe - scări, balustrade, plafoane, ancadramente, instalațiile aparente cu cărămidă aparenta și suprafețe vitrate realizate cu ritm egal și profele fine, pentru a accentua tipologia industrială.

Toate finisajele apartamentelor sunt alese cu intenție: de la plafoanele din beton aparent polisat,  dușumelele din stejar natural, ceramica de top, obiecte sanitare negre, prizele și întrerupătoarele ceramice, pe aceeași tipologie retro, apartamentele BrickLofts sunt concepute și realizate excepțional, până la cel mai mic detaliu.

 „Aici nu se vând metri pătrați, se vinde emoția pe care o simți când intri în aceste spatii. În cazul acestor apartamente e chiar particulară senzația. Vrei să ai punctul acesta culminant, să trăiești un pic diferit, vrei să simți că ai plecat dintr-un loc și ai ajuns în altul care îți oferă o nouă experiență de viață, și asta doar în casa ta”, spune Arh. Daniel Popescu.

BrickLofts oferă și o proximitate naturală importantă prin apropierea de lacurile Floreasca și Tei, aflate la zeci de metri distanță de clădire, fiind un refugiu liniștit într-una dintre cele mai vibrante zone ale orașului. În plus, proiectul propune o comunitate restrânsă, exclusivistă.

Locuințele disponibile și specificațiile tehnice pot fi explorate pe site-ul web al proiectului rezidențial BrickLofts: www.bricklofts.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
bricklofts
case
apartamente