Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi restaurat cu 22 de milioane de lei

Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi restaurat cu 22 de milioane de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2017

Aproape 22 de milioane de lei din fonduri europene au fost alocați pentru restaurarea Castelului Corvinilor. Contractul de finanțare „Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor - Municipiul Hunedoara, Județul Hunedoara” a fost semnat miercuri de către vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit unui comunicat al Ministerului dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, proiectul va fi realizat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural și are o durată de implementare de 62 de luni, scrie News.ro.

După restaurare, se estimează că numărul vizitatorilor va crește cu 86.896 de turiști (de la 260.766 de vizitatori pe an înainte de intervenția asupra obiectivului de patrimoniu, la 347.662 de vizitatori).

Românii sunt interesați în număr mai mare să-și cumpere case scumpe în București. Unde sunt cele mai multe oferte și cât trebuie plătit CITEȘTE ȘI Românii sunt interesați în număr mai mare să-și cumpere case scumpe în București. Unde sunt cele mai multe oferte și cât trebuie plătit

Valoarea totală a proiectului este de 21.884.908,73 de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAPFE - AM POR este de 21.447.210,55 de lei (4.841.356,79 de euro), reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

„Contractul semnat astăzi dovedește încă o dată cât de important este să atragem fondurile europene pe care le avem la dispoziție. Castelul Hunedoarei (numit și Castelul Corvinilor sau al Huniazilor) este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, și, prin lucrările de consolidare care vor fi făcute în cadrul acestui proiect, ne dorim să-l valorificăm la standarde europene”, a menționat Sevil Shhaideh, subliniind că România își propune ca totalul sumelor rambursate de la Comisia Europeană, la finalul anului, să fie de 5,2 miliarde de euro, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
castelului corvinilor