Ceetrus: Ne-am obișnuit să ne plângem. Fiecare proiect are nevoie de ”nebunul de serviciu”.

Ceetrus: Ne-am obișnuit să ne plângem. Fiecare proiect are nevoie de ”nebunul de serviciu”.
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2019

Românii s-au obișnuit, în ultimii ani, să se plângă că nu au nici bani, nici legi, iar conflictele din diverse comunități au reprezentat o problemă, dar a venit momentul ca toți actorii implicați să se așeze la aceeași masă și să discute despre viitor, iar cazul cartierului Coresi este un exemplu în ceea ce privește parteneriatele public-private, a afirmat, joi, Tatian Diaconu, International Development Leader Ceetrus, la evenimentul de business „Orașul meu – Acasă și la birou”, organizat de Agenția de presă News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Cartierul Coresi din Brașov este o alternativă la cele două mari cartiere, Valea Plângerii și Războieni. De ce Valea Plângerii? Ne-am obișnuit să ne plângem că nu avem legi, nu avem bani, nu avem competențe. Avem și bani, și bani, și competențe. Cartierul Războieni se găsește în fiecare comunitate, în care fiecare se bate cu fiecare. Din punctul meu de vedere, a venit momentul ca oamenii să se așeze la aceeași masă, să discute”, a spus Diaconu.

FOTO Noua aplicație de taxi, supranumită Google a Rusiei, a intrat în România CITEȘTE ȘI FOTO Noua aplicație de taxi, supranumită Google a Rusiei, a intrat în România

El consideră că, la Brașov, cazul cartierului Coresi, dezvoltat pe terenul fostei platforme industriale Tractorul, este un exemplu de parteneriat public-privat.

”Fiecare proiect are nevoie de ”nebunul de serviciu”. Acel om care, dincolo de strategie, crede cu tărie că se poate. Povestea noastră a început în 2012 cu un masterplan, o viziune pentru 2022. Am decis, în 2012, să inițiem un parteneriat. La Brașov, a fost primul parteneriat public-privat moral. Acei factori de decizie care reușesc să se așeze la masă. Dezvoltarea unui cartier presupune mult mai multe lucruri orientate către cetățean. Faptul că am stat la aceeași masă și am reușit să desenăm viitorul, a însemnat foarte mult”, a spus Diaconu.

El a atras atenția că, uneori, dezvoltatorul nu măsoară impactul mai larg al proiectelor sale. În acest context, un specialist în zona urbană are capacitatea de a privi mai larg harta orașului.

Diaconu a mai spus că firma mai are un proiect asemănător în derulare, la Reșița, tot pe terenul unei platforme industriale.

viewscnt
Afla mai multe despre
tatian diaconu
international development leader ceetrus