Cererea pe piața de birouri în București a fost în primul semestru de peste 4 ori mai mare față de ofertă. Cele mai importante tranzacții

Cererea pe piața de birouri în București a fost în primul semestru de peste 4 ori mai mare față de ofertă. Cele mai importante tranzacții
scris 17 iul 2017

În primele șase luni din 2017 au fost livrați 43.000 de metri pătrați de spații de birouri în București din cei circa 140.000 metri pătrați pe care dezvoltatorii i-au anunțat pentru acest an, cererea fiind 4 ori mai mare decât suprafața pe care dezvoltatorii au livrat-o în acest interval, arată datele companiei imobiliare JLL România. 

Cererea de spații de birouri din Capitală a fost de 80.000 de metri pătrați în prima jumătate a anului, iar suprafața totală de spații de birouri tranzacționată a fost de aproape 185.000 metri pătrați, comparativ cu 192.000 metri pătrați în intervalul corespunzător din 2016.

EXCLUSIV Nepotul lui Mircea Lucescu, Matei, vrea să reînvie brandul Bere Grivița CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Nepotul lui Mircea Lucescu, Matei, vrea să reînvie brandul Bere Grivița

Cel mai mare proiect livrat de la începutul anului este Timpuri Noi Square, dezvoltat de Vastint în zona Timpuri Noi, cu o suprafață de 33.000 de metri pătrați.

Stocul de spații de birouri din București se situează în jurul a 2,43 milioane de metri pătrați, iar pe fondul livrărilor reduse din acest an și a cererii susținute, rata medie de neocupare s-a redus la circa 9%, un minim al pieței de după criza financiară, mai arată datele JLL..

”Vedem în continuare un interes susținut al companiilor, fie noi, fie deja existente în România, să deschidă noi puncte de lucru în București sau noi linii de business. Faptul că în prima jumătate a anului, peste 60 de companii au închiriat spații noi pentru afacerile pe care le derulează în București, iar alte 40 și-au reînnoit contractele pentru birourile actuale este o dovadă a încrederii pe care investitorii o au în România”, a declarat Marius Șcuta, Head of Office Agency and Tenant Representation JLL Romania. 

În funcție de zone, un sfert din contractele semnate în perioada analizată au fost pentru birouri din Floreasca-Barbu Văcărescu, aceasta fiind urmată de CBD (Piața Victoriei – Piața Charles de Gaulles) și de Vest și Centru-Vest.

Cele mai importante tranzacții cu spații de birouri din București în primul semestru:

Proiect

Chirias

Suprafata (mp)

Tip proiect

North Gate

Renault

20.000

reinnoire

The Bridge

IBM

12.000

pre-lease

Sky Tower

Oracle

10.300

reinnoire

City Gate

Rompetrol

10.000

reinnoire

Europe House

Orange

8.300

reinnoire

GW Tower

Huawei

6.700

contract nou

PC Center II

Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti

5.600

relocation

Iride

P&G

5.600

reinnoire

The Landmark

Total

4.506

contract nou

West Gate

Societe Generale

4.000

contract nou

Timpuri Noi Square

Kruk

4.000

Contract nou

Globalworth Tower

Wipro

3.900

Contract nou

Globalworth Plaza

Microsoft

3.588

Contract nou

Hermes BC

Genpact

3.250

contract nou

CDG Plaza

Vox Pro

3.000

sub-inchiriere

Sursa tabel: JLL România

viewscnt
Afla mai multe despre
birouri
jll romania