Cetățenii din afara UE și a Spațiului Economic European vor avea nevoie de un aviz special pentru a putea cumpăra proprietăți în Finlanda

Cetățenii din afara UE și a Spațiului Economic European vor avea nevoie de un aviz special pentru a putea cumpăra proprietăți în Finlanda
scris 3 ian 2020

Cumpărătorii din afara UE și a Spațiului Economic European (SEE) vor avea nevoie de un aviz pentru a putea cumpăra proprietăți în Finlanda, începând din 2020, a anunțat Ministerul Apărării din Finlanda.

Cerințele de autorizare se aplică pe întreg teritoriul Finlandei, cu excepția Insulelor Åland. Åland dispune de o legislație proprie privind achizițiile de terenuri, scrie News.ro.

Permisiunea de a achiziționa imobiliare de către un străin este aplicată de cumpărătorul de bunuri imobiliare sau de un agent autorizat de către cumpărător.

Primarul Timișoarei Nicolae Robu, trimis în judecată alături de alte opt persoane în dosarul vânzării mai multor imobile, majoritatea situate în centrul vechi al orașului CITEȘTE ȘI Primarul Timișoarei Nicolae Robu, trimis în judecată alături de alte opt persoane în dosarul vânzării mai multor imobile, majoritatea situate în centrul vechi al orașului

Cerința de autorizare se aplică tranzacțiilor cu proprietăți confirmate la 1 ianuarie 2020 sau ulterior.

"O autorizație este necesară doar pentru a cumpăra un imobil. Cumpărarea unui imobil înseamnă un act juridic prin care dreptul de proprietate asupra unui bun imobil sau a unei părți sau a unui pachet specificat al acestuia este transferat unei alte părți", informează ministerul.

O autorizație trebuie obținută atunci când una dintre următoarele părți cumpără un imobil:

1. Persoană privată care nu este cetățean al unui stat aparținând Uniunii Europene sau al Spațiului Economic European (SEE). Persoanele cu dublă naționalitate nu trebuie să obțină o autorizație dacă una dintre naționalități este cea a unei țări UE sau SEE.

2. O companie sau o altă entitate cu domiciliul în afara UE și SEE.

3. O companie sau o altă entitate cu domiciliul în UE sau în SEE, dar în care o persoană fizică sau entitate menționată la alineatele (1) sau (2) deține o proprietate de cel puțin 10% sau o influență efectivă echivalentă în entitate.

Naționalitatea sau domiciliul vânzătorului sau al altui furnizor de bunuri imobiliare nu afectează necesitatea unei licențe.

viewscnt
Afla mai multe despre
aviz special
finlanda
proprietati