Clădirile și terenurile în paragină din Mangalia și din sudul litoralului, supraimpozitate cu până la 500%. Viceprimar: Este vorba despre 240 de proprietăți, printre care și patru hoteluri

Clădirile și terenurile în paragină din Mangalia și din sudul litoralului, supraimpozitate cu până la 500%. Viceprimar: Este vorba despre 240 de proprietăți, printre care și patru hoteluri
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2022

Clădirile și terenuri în paragină din sudul litoralului vor fi supraimpozitate cu până la 500%, decizia fiind luată în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Mangalia de la sfârșitul anului trecut. Viceprimarul municipiului Mangalia, Dragoș Angelescu, a declarat pentru News.ro, că este vorba de 240 de proprietăți care vor fi supraimpozitate, cele mai multe fiind terenuri neîngrijite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul Local Mangalia a aprobat, la sfârșitul anului trecut, valoarea impozitelor și taxelor locale pentru 2022. În cadrul acestui proiect, a fost adoptată și hotărărea ca  terenurile și clădirile în paragină din Mangalia și din sudul litoralului să fie supraimpozitate cu valori cuprinse între 300% și 500%.

Record de locuințe vândute în 2021. Volumul tranzacțiilor a crescut cu aproape 16%, în pofida scăderilor din ultimele 3 luni CITEȘTE ȘI Record de locuințe vândute în 2021. Volumul tranzacțiilor a crescut cu aproape 16%, în pofida scăderilor din ultimele 3 luni

Viceprimarul municipiului Mangalia, Dragoș Angelescu, a explica, pentru News.ro,  de ce a fost luată această decizie.

“Primăria Mangalia a început un amplu proces de reabilitarea a spațiilor verzi în municipiu și stațiuni, motiv pentru care am încercat să-i aducem și pe proprietarii de terenuri proprietăți private să se alinieze la investițiile noastre. Nu s-a întâmplat și am procedat la această măsură de supraimpozitare”, a explicat viceprimarul Mangaliei.

El a precizat că este vorba mai mult despre terenuri părăsite decât despreclădiri în paragină, acestea fiind renovate în ultimii ani de noii proprietari.

“Hoteluri nu mai sunt foarte multe pentru că de vreo trei ani hotelurile lăsate fără activitate și neîntreținute au suferit modificări pe linia proprietarilor, adică au fost scoase la vânzare, s-au vândut, au început noii proprietari să le renoveze, să le aranjeze. Mai sunt patru unități hoteliere în această situație. În rest, vorbim mai mult de terenuri care au fost obiectul unor specule imobiliare acum mai mulți ani. Piața imobiliară, începând din 2008-2009 a suferit modificări, nu au prezentat interes, nu s-au mai obținut prețuri de vânzare cum își calculaseră inițial și au rămas cu terenurile ținându-le acolo că vor vedea ce se întâmplă”,a precizat Dragoș Angelescu. 

ANRE a intrat în control la principalii furnizori de energie electrică și gaze naturale. Recomandări pentru clienții afectați de valoarea facturii CITEȘTE ȘI ANRE a intrat în control la principalii furnizori de energie electrică și gaze naturale. Recomandări pentru clienții afectați de valoarea facturii

El a menționat că este vorba despre 240 de proprietăți care au fost supuse supraimpozitării, atât din municipiul Mangalia, dar și din stațiunile din sudul litoralului.

Dragoș Angelescu a precizat că dacă proprietarii nu vor plăti supraimpozitul, se poate ajunge până la expropriere și vânzarea la licitație a bunului respectiv.

“La un moment dat se va intra pe procedura de recuperare a debitelor și de la caz la caz în funcție de ce spune legea, asta vom face. Se poate ajunge și până la expropriere, până la preluarea proprietăților respective și scoaterea lor la licitație. Dar există și posibilitatea să facă ceea ce trebuie, iar de anul viitor revin la nivelul de impozitare normal”, a transmis viceprimarul.

El a precizat că sunt mulți proprietari de astfel terenuri sau clădiri care nu au înțeles că stațiunile din sudul litoralului trebuie să redevină o atracție pentru turiști.

“Suprafața este întinsă, sunt mulți proprietari care nu au înțeles că trebuie să aducem la lumină stațiunile din sudul litoralului și trebuie să revenim o destinație atractivă pentru toți turiștii, din țară și din străinătate”, a mai declarat viceprimarul Mangaliei.

Primăria Mangalia administrează și stațiunile Saturn, Venus, Jupiter, Cap Aurora, Neptun și Olimp.

viewscnt
Afla mai multe despre
mangalia
litoral
taxe