Commerzbank a vândut clădirea Phoenix Tower din București pentru 23,3 mil. euro

Commerzbank a vândut clădirea Phoenix Tower din București pentru 23,3 mil. euro
scris 31 mar 2016

Clădire de birouri Phoenix Tower din București a fost vândută pentru 23,3 milioane de euro, sumă încasată de Commerzbank, care deținea 99,999% din firma DEGI PGV Tower, fostul proprietar al imobilului. 

Compania Colliers a anunțat în urmă cu două săptămâni că Aberdeen Asset Management Deutschland AG și Commerzbank au semnat un acord de vânzare a clădirii de birouri Phoenix Tower din București către firma Adamamerica, administrată de omul de afaceri israelian Isaac Choen-Hoshen, fost co-fondator al Adama Holdings. În anunț nu era precizată valoarea tranzacției.

Aberdeen Asset Management (fostul DEGI) deținea doar 0,1% din proprietarul clădirii din București.

Tranzacția a fost aprobată de acționarii DEGI PGV Tower pe 1 martie, clădirea fiind cumpărată de omul de afaceri israelian prin firma Rovesta, înregistrată în Cipru.

Phoenix Tower este o clădire de birouri, cu o suprafață de aproximativ 10.000 metri pătrați, situată în partea de Centru-Est a Bucureștiului, în cartierul Vitan, în apropiere de București Mall. Imobilul Phoenix Tower are un grad de ocupare de 80%, chiriașii fiind în special companii din domeniu IT: Zitec, Netop, EBS, dar și Bancpost și Kwizda.

Pe piața din România, fondul de investiții Aberdeen Asset Management Deutschland AG a fost implicat anul trecut în cea mai mare tranzacție de retail de pe piața locală, prin vânzarea Auchan Titan Shopping Center. Colliers International a fost consultantul Aberdeen în această tranzacție, cu o valoare de 86 milioane de euro.

Adamamerica, administrată de Isaac Choen-Hoshen, fost co-fondator al Adama Holdings, își concentrează activitatea pe dezvoltarea de complexe rezidențiale în New York, având peste 1.000 unități deja livrate sau încă în stadiu de construcție. Având experiență pe piața locală, proprietarii companiei au sesizat oportunitatea de a reintra pe piața din România prin achiziția unui imobil, dar și pentru a dezvolta proiecte rezidențiale noi, precum proiectul Reveria, din zona de est a Bucureștiului.

Aberdeen Asset Management și Commerzbank vând clădirea Phoenix Tower din București unei firme administrate de un fost fondator al Adama CITEȘTE ȘI Aberdeen Asset Management și Commerzbank vând clădirea Phoenix Tower din București unei firme administrate de un fost fondator al Adama

Aberdeen Asset Management este un fond global de administrare a activelor, inclus în Top FTSE 100.  La 31 decembrie 2015, Aberdeen avea în administrare active evaluate la 290,5 miliarde lire sterline.

Commerzbank este a doua cea mai mare bancă din Germania. La nivel mondial, Commerzbank are circa 51.000 angajați. Banca are aproximativ 16 milioane de clienți privați și 1 million de clienții business și corporate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pgv
commerzbank
vanzare