Compania belgiană Atenor negociază vânzarea parcului de birouri Hermes Business Campus

Compania belgiană Atenor negociază vânzarea parcului de birouri Hermes Business Campus
scris 20 nov 2015

Compania belgiană de dezvoltare imobiliara Atenor Group negociază vânzarea complexului de birouri Hermes Business Campus, din nordul Bucureștiului. Complexul cuprinde trei clădiri cu o suprafață totală de 73.180 de metri pătrați și are printre chiriași companii precum Idea Bank (RIB), Lavalin, Luxoft, DB Schenker sau Xerox.

”Perspectivele pentru piața de leasing de birouri rămân favorabile în România, având în vedere creșterea economică. Negocierile inițiale pentru vânzarea acestor imobile sunt în curs de desfășurare, deși nu este posibil să precizăm momentul în care vor fi finalizate în acest moment”, se arată în raportul trimestrial al companiei.

Complexul este localizat pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu, prima clădire, complet închiriată, de 18.000 de metri pătrați, fiind livrată în luna martie a anului trecut. Investiția în prima clădire s-a ridicat la circa 25 de milioane de euro.

Atenor a semnat în luna martie un contract cu Genpact pe zece ani pentru închirierea a 22.000 de metri pătrați în cea de-a treia clădire a complexului. Genpact se va muta în clădire în 2017. Clădirea va avea 30.000 de metri pătrați, iar contractul cu Genpact reprezintă 73% din suprafață.

”În trimestrul al treilea au fost semnate alte contracte de închiriere, acestea ducând gradul de ocupare al celei de-a doua clădiri la 60%. Această clădire va fi finalizată în luna ianuarie 2016”, se menționează în raport. Investiția pentru a doua clădire, de 24.000 de metri pătrați, este estimată la 30 de milioane de euro.

În total investiția în Hermes Business Campus se ridică la 90 de milioane de euro.

În primăvară, Atenor a obținut de la Garanti Bank un credit de 30 milioane de euro pentru refinanțarea primei clădiri din cadrul Hermes Business Campus și pentru finanțarea construcției celui de-al doilea imobil.

Anchor

Grupul belgian Atenor a în­ceput construcția complexului în 2011, dezvoltarea fiind finan­țată din fondurile obținute printr-o emisiune de obligațiuni în va­loare de 60 milioane de euro.

Zona de birouri de pe bulevardul Di­mi­trie Pompeiu, situată în jurul stației de metrou Pipera, concurează în prezent pentru chiriași cu zona Barbu Văcărescu-Floreasca, unde se află cele mai multe proiecte de birouri în construcție din București.

Piața tranzacțiilor cu proiecte de birouri a fost dominată în ultimii ani de compania Globalworth, controlată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, care doar în ultimul an a făcut trei achiziții, două în zona Barbu-Văcărescu (Nusco Tower și Green Court) și una în Piața Presei (Unicredit Tower).

În acest an pe piață a intrat și fondul german de investiții GLL, care deține clădirea de birouri Charlles de Gaulle Plaza de lângă Herăstrău. GLL a cumpărat proiectele de birouri Victoria Center de la fondul de investiții Bluehouse și complexul Floreasca Park de la Portland Trust, tranzacții de circa 120 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
atenor
hermes business campus
vanzare