Compania imobiliară WdP, a uneia dintre cele mai bogate familii belgiene, ridică afacerile în România la peste 120 milioane euro și pregătește noi investiții substanțiale

Compania imobiliară WdP, a uneia dintre cele mai bogate familii belgiene, ridică afacerile în România la peste 120 milioane euro și pregătește noi investiții substanțiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2018

Dezvoltatorul belgian WdP a înregistrat în primele nouă luni venituri de 12,3 milioane de euro din închirierea celor 19 parcuri industriale și logistice pe care le deține în România. Compania a investit în acest an peste 120 de milioane de euro pe piața românească, iar până la finele anului viitor are în plan investiții de 100 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Portofoliul WdP în România a crescut spectaculos față de perioada similară a anului trecut, când deținea puțin peste 100.000 de metri pătrați de spații de acest tip și 1,2 milioane de metri pătrați de teren. Astfel, la finele lunii septembrie, WdP deținea în România 434.147 metri pătrați de spații industriale și de logistică și 3,23 milioane de metri pătrați de teren, cu o valoare de piață de 395,4 milioane de euro.

România reprezintă a treia țară ca mărime în portofoliul WdP, după Olanda și Belgia.

WdP a cumpărat în acest an trei parcuri logistice, la Cluj-Napoca, Brașov și Timișoara, cu o suprafață de 90.000 metri pătrați, pentru care a alocat un buget de 48 de milioane de euro, mai mult de jumătate din suma investită în total în acest an pe piețele în care activează, care s-a ridicat la 74 de milioane de euro.

EXCLUSIV Tranzacție: Terra Park, deschis de Nadia Comăneci, Elena Udrea și fostul primar din Chicago, dar intrat în faliment, a fost cumpărat de Primăria lui Robert Negoiță CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție: Terra Park, deschis de Nadia Comăneci, Elena Udrea și fostul primar din Chicago, dar intrat în faliment, a fost cumpărat de Primăria lui Robert Negoiță

Pe lângă aceste achiziții, compania belgiană a investit 52 de milioane de euro în România (din 128 de milioane de euro total investit în țările în care activează) pentru dezvoltarea a 132.100 metri pătrați de spații logistice și industriale în Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Oarja (jud. Argeș), Cluj-Napoca, Roman etc.

Investitiile pe care WdP le are în plan pentru sfârșitul anului 2018 și pentru 2019 se ridică la 107 milioane de euro și vizează dezvoltarea a 186.600 metri pătrați de spații noi, cea mai mare parte lângă București – Dragomirești și Ștefăneștii de Jos.

WdP, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de spații logistice și industriale din România, a anunțat anterior că are în vedere ca, până în 2020, să ajungă la un portofoliu de 500 de milioane de euro în România.

WDP este unul dintre cei mai importanti jucători belgieni pe piața proprietății industriale și semi-industriale, fiind controlat de familia DePauw, cu Tony De Pauw ca CEO, cu o avere estimată la 423,7 milioane euro.

Decizie Microsoft: a semnat pentru 23.000 metri pătrați de birouri în complexul Campus 6 din Capitală, cea mai mare tranzacție din acest an CITEȘTE ȘI Decizie Microsoft: a semnat pentru 23.000 metri pătrați de birouri în complexul Campus 6 din Capitală, cea mai mare tranzacție din acest an

În 2016, firma prin care investitorul belgian operează în România era deținută în proporție de 49% de omul de afaceri Jeroen Biermans, șeful WDP Development, subsidiara locală.

La începutul acestui an, compania WdP și-a crescut participația la subsidiara din România de la 51% la 80%, decizia având la bază strategia companiei de a ajunge la un portofoliu de 500 milioane de euro pe piața românească.

viewscnt
Afla mai multe despre
wdp
investitii
logistica