CONFIRMARE Tranzacție de 11 milioane euro pentru clădirea de birouri UTI Business Center, care are printre chiriași Comisia Europeană și Banca Mondială

CONFIRMARE Tranzacție de 11 milioane euro pentru clădirea de birouri UTI Business Center, care are printre chiriași Comisia Europeană și Banca Mondială
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 15 mai 2018

ForeVest Capital Partners a preluat clădirea de birouri Lascăr 31 Business Center din București, pe care o administra și care are printre chiriași Comisia Europeană, Parlamentul European, Banca Mondială și Banca Europeană pentru Investiții. Clădirea este fostul UTI Business Center, iar ForeVest Capital s-a desprins din fondul american de investiții PineBridge Investments, tranzacția fiind anunțată recent de Profit.ro și confirmată acum oficial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția a fost efectuată pe baza unui credit de 11 milioane euro contractat de la Intesa Sanpaolo Bank România, operațiune de asemenea anunțată în aprilie de Profit.ro.

În tranzacție a fost implicată și compania de consultanță imobiliară JLL, care a securizat creditul și a anunțat astăzi oficial tranzacția.

Clădirea, deschisă în 2008, este una de clasa A cu o suprafață de 14.000 metri pătrați și 9.250 de metri pătrați închiriabili, cu 11 etaje, amplasată pe strada Vasile Lăscăr, foarte aproape de Piața Universității.

Complexul de birouri a fost evaluat la 23-25 milioane euro, au declarat în vara anului trecut, pentru Profit.ro, surse bancare.

Sectorul construcțiilor a scăzut în martie cu 11,9%. Construcția de locuințe, cea mai mare scădere CITEȘTE ȘI Sectorul construcțiilor a scăzut în martie cu 11,9%. Construcția de locuințe, cea mai mare scădere

Compania de investiții vrea să transforme clădirea într-un hub al celor mai prestigioase instituții europene și internaționale.

"Această tranzacție este de asemenea în concordanță cu noile linii de business pe care dorim să le dezvoltăm, imobiliare și credite neperformante”, spune Doina Popescu, Managing Director ForeVest Capital Partners.

În aprilie, Profit.ro a anunțat că grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, și-a răscumpărat pachetul de 27% din acțiuni deținut de fondul american de investiții PineBridge Investments, o tranzacție anunțată de Profit.ro din vara anului trecut și care include complexul de birouri UTI Business Center, aflat în centrul Bucureștiului. Tranzacția a presupus, astfel, un schimb de active: active imobiliare contra acțiuni, dar a avut și o componentă de numerar.

Cum a anunțat atunci Profit.ro, pentru preluarea complexului de birouri, Pinebridge, prin firma UTI Headquartes, administratorul clădirii, a inițiat procedura de dobândire anticipată a dreptului de proprietate asupra clădirii, subiect din 2006 al unui contract de leasing, cu o refinanțare de la banca Intesa, pentru 11 milioane euro, împrumut care să fie contractat pe 13 ani. În urma tranzacției, UTI Headquartes a trecut în proprietatea Pinebridge.

PineBridge era în acționariatul UTI de 13 ani. În prezent, patronul UTI Grup este cercetat sub control judiciar, conform unei decizii a instanței de la începutul lunii mai 2016.

În toamna anului 2016, Urdăreanu a anunțat în exclusivitate pentru Profit.ro că vrea să cedeze controlul grupului UTI, declarând:"Pata e forever!"

ForeVest Capital este compania care, în decembrie 2016, s-a desprins din Pinebridge, pentru a se concentra asupra piețelor din Europa Centrală și de Est, având sediul central în Varșovia și prezență în București și New York.

ForeVest Capital Partners a investit până în prezent circa 1,2 miliarde de dolari în 22 de companii din regiune. Investițiile sale țintesc companii de dimensiuni medii în Europa Centrală și de Est. De asemenea, ForeVest administrează fonduri de private equity, precum și portofolii de credite neperformante în piețe emergente.

În ultimele 15 luni, JLL România a fost implicată în tranzacții imobiliare și proiecte de finanțare de peste 300 de milioane de euro.

JLL este o firmă specializată în servicii profesionale și de management al investițiilor, dedicate domeniului imobiliar, ce înregistrează venituri anuale globale de 5,4 miliarde dolari. JLL activează în 300 de sucursale în 80 de țări și are circa 77.000 de angajați în întreaga lume. 

viewscnt
Afla mai multe despre
jll
banca mondiala
credit