Construcțiile de infrastructură și nerezidențiale își continuă declinul accentuat, locuințele cresc semnificativ

Construcțiile de infrastructură și nerezidențiale își continuă declinul accentuat, locuințele cresc semnificativ
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2017

Lucrările de construcții au înregistrat în a cincea lună a acestui an o scădere cu 16,7% față de luna mai 2016, afectate de declinul lucrărilor de infrastructură și de construcții nerezidențiale, în timp ce construcția de locuințe a continuat să avanseze semnificativ, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este a cincea lună de scădere din 2017, după un declin  de 1,1% în ianuarie, 3,4% în februarie, 1% în martie și 19,6% în aprilie, arată news.ro.

Cumulat, în primele cinci luni din 2017, sectorul construcțiilor a scăzut cu 8,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În luna mai, lucrările de infrastructură au înregistrat cel mai pronunțat declin, dar construcția de locuințe a crescut substanțial.

Șantiere navale, producători auto, hypermarketuri, televiziuni și mari companii din energie, pe lista celor cărora le poate fi limitat consumul de curent în caz de criză CITEȘTE ȘI Șantiere navale, producători auto, hypermarketuri, televiziuni și mari companii din energie, pe lista celor cărora le poate fi limitat consumul de curent în caz de criză

”Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 31,6% și la clădirile nerezidențiale cu 20,5%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale, cu 48,4%”, se arată în comunicatul INS.

Pe elemente de structură, în luna mai 2017 s-au înregistrat scăderi față de aceeași lună a anului trecut la toate cele trei categorii: lucrările de reparații capitale au scăzut cu 47,7%, lucrările de întreținere și reparații curente s-au diminuat cu 28,4%, iar lucrările de construcții noi au scăzut cu 4,6%.

Față de aprilie, lucrările de construcții au crescut în luna mai cu 10,6%, pe serie brută, dar au scăzut cu 1,3% pe seria ajustată în funcție de variațiile sezoniere.

În 2016, lucrările de construcții au scăzut cu 4,8% față de anul precedent, după un avans de 10,4% în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
industrie
declin