Criza imobiliară din China: Gigantul imobiliar Evergrande renunță la construcția unui stadion de fotbal

Criza imobiliară din China: Gigantul imobiliar Evergrande renunță la construcția unui stadion de fotbal
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2022

Gigantul imobiliar chinez Evergrande, aflat în dificultate financiară, a anulat un contract pentru construirea unui stadion de fotbal într-un oraș din sudul țării și va primi 5,52 miliarde de yuani (799 milioane de euro) drept rambursare, potrivit BFM TV. Fosta companie imobiliară numărul unu din China, sugrumată de o datorie uriașă, se află în pragul falimentului. Arieratele sale au fost estimate anul trecut la aproximativ 300 de miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Săptămâna trecută, compania a ratat termenul limită pentru a prezenta un plan de restructurare pentru salvarea grupului. Într-o declarație depusă joi seara la bursa din Hong Kong, Evergrande a declarat că „problema de lichiditate a grupului a avut un impact negativ asupra dezvoltării și construcției de terenuri” în orașul Guangzhou, arată G4Media.ro.

FOTO Hagag investește 20 milioane de euro în Palatul Știrbei, după ce a primit autorizația de construire. Încep renovarea și consolidarea CITEȘTE ȘI FOTO Hagag investește 20 milioane de euro în Palatul Știrbei, după ce a primit autorizația de construire. Încep renovarea și consolidarea

Evergrande încheiase un contract cu autoritățile orașului în 2020. Acesta prevedea utilizarea terenurilor în scopuri comerciale și sportive pe o perioadă de 40 de ani și de 50 de ani pentru alte utilizări comerciale. Evergrande a început lucrările, inclusiv construcția stadionului de fotbal din Guangzhou, care ar trebui să aibă cel puțin 80.000 de locuri, potrivit documentului.

„O pierdere de aproximativ 1,255 miliarde de yuani”

Rambursarea de 5,52 miliarde de yuani va fi plasată într-un cont escrow și va fi folosită pentru a achita datoriile legate de tranzacție, a declarat Evergrande. „Este de așteptat ca grupul să înregistreze o pierdere de aproximativ 1,255 miliarde” de yuani la valoarea contabilă totală a terenului, precum și a clădirilor, structurilor și a altor elemente de pe amplasament, după deducerea rambursării, a precizat Evergrande.

Pentru a ieși din această situație dificilă, Evergrande a încercat în ultimele luni să își reducă participațiile în companii și să vândă active. Președintele său, Hui Ka Yan, a plătit unele datorii cu ajutorul averii sale personale. De asemenea, a găsit un potențial cumpărător pentru sediul său central din Hong Kong, o clădire de 26 de etaje evaluată la peste 1 miliard de euro, potrivit presei.

viewscnt
Afla mai multe despre
evergrande
stadion de fotbal