CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România, s-a listat pe bursă la o evaluare de 5,6 miliarde euro

CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România, s-a listat pe bursă la o evaluare de 5,6 miliarde euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 mar 2021

Dezvoltatorul imobiliar CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România, s-a listat pe bursa Euronext de la Amsterdam la o evaluare de 5,6 miliarde de euro.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

CTP a vândut 61 milioane de acțiuni noi, reprezentând un pachet de 15,4% din capitalul social, la un preț de 14 euro/acțiune, care evaluează compania la 5,6 miliarde de euro.

Veniturile strânse în urma ofertei publice inițiale, în valoare brută de 854,2 milioane de euro (819,7 milioane euro net), vor fi folosite pentru accelerarea strategiei de dezvoltare, precum și pentru plata unor datorii.

EXCLUSIV CTP, cel mai mare proprietar de depozite de pe piața locală, alocă României până la un sfert din miliardul de euro așteptat din listarea la bursă. Tranzacție cu Alpha Bank pentru un nou proiect major CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CTP, cel mai mare proprietar de depozite de pe piața locală, alocă României până la un sfert din miliardul de euro așteptat din listarea la bursă. Tranzacție cu Alpha Bank pentru un nou proiect major

Remon Vos, directorul general și acționarul majoritar al CTP, a declarat, recent, pentru Profit.ro că va direcționa spre piața românească o sumă de până la 250 de milioane de euro din vânzarea acțiunilor.

În cazul exercitării opțiunii de supraalocare de către investitori, veniturile în urma listării sunt așteptate să crească la 982,4 milioane de euro, potrivit companiei.

CTP este cel mai mare administrator de parcuri industriale și logistice din România și Europa Centrală și unul dintre primii cinci dezvoltatori de spații logistice din Europa în funcție de suprafața brută închiriabilă.

Anul trecut, CTP a încasat venituri nete din chirii de 47,3 milioane de euro în România, cu peste 15% mai mari decât în 2019, fiind cel mai bun rezultat după Cehia.

Portofoliul românesc generator de venituri al CTP era evaluat la 943,6 milioane de euro la sfârșitul anului trecut, la o valoare a împrumuturilor de peste 635 milioane de euro. În 2019, compania avea proprietăți funcționale în valoare de aproape 700 milioane de euro și împrumuturi de 522 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ctp
listare ctp euronext amsterdam
evaluare
oferta publica initiala
vanzare actiuni
remon vos
investitii ctp romania
parcuri industriale
spatii logistice