Dezvoltatorul belgian de parcuri industriale WdP are în construcție patru proiecte în România

Dezvoltatorul belgian de parcuri industriale WdP are în construcție patru proiecte în România

Sursa foto: www.wdp.be

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2015

Compania imobiliară belgiană WarehousesDePauw (WdP) are în dezvoltare în România patru parcuri industriale, la Brăila, Sibiu (2) și Râmnicu Vâlcea, cu o suprafață totală de 40.500 de metri pătrați, pentru care va investi circa 25 de milioane de euro. Proiectele vor tripla portofoliul companiei pe piața locală. Spațiile sunt deja preînchiriate de companiile Yazaki, Faurecia, Siemens și DPD.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare proiect este cel de la Brăila, de 16.000 metri pătrați și reprezentând o investiție de circa 9 milioane de euro, dezvoltat pentru compania japoneză Yazaki, care are opțiunea de a extinde spațiile închiriate.

La Râmnicu Valcea, WdP dezvoltă un depozit de 12.000 metri pătrați pentru producătorul de piese auto Faurecia. Proiectul, cu o valoare a investiției de circa 8 milioane de euro, va fi finalizat în primul trimestru al anului viitor.

WdP construiește la Sibiu două depozite, unul lângă aeroport, de 8.000 metri pătrați pentru Siemens, și cel de-al doilea, de 4.500 de metri pătrați pentru firma de curierat DPD. Compania anticipează că va finaliza cele două depozite în partea a doua a anului viitor, investiția ridicându-se la 5 milioane euro, respective 3 milioane de euro.

Investitorul a finalizat în trimestrul al treilea un proiect la Brașov, unde compania InterCars și-a dublat suprafața ocupată deja, de 5.000 de metri pătrați. InterCars a semnat un contract pe zece ani pentru noua clădire și a extins contractual existent. Investiția în acest proiect este estimată la 2 milioane de euro.

În același timp, WdP a investit 7 milioane de euro la Ploiești într-un spațiu industrial destinat unei fabrici de 12.000 metri pătrați a Federal-Mogul, furnizor în domeniu auto.

Astfel, WdP are în prezent trei proiecte finalizate în România, cu o suprafață totală de 25.953 metri pătrați. Toate sunt complet închiriate. Totodată, Wdp deține terenuri în România de aproape 1 milion de metri pătrați, pe care vrea să dezvolte proiecte logistice și industriale. Portofoliul din România este evaluat la 40,3 milioane de euro.

Compania WdP este prezentă în Belgia, Olanda, Franța și România, unde deține în total 135 de proiecte finalizate, cu o suprafață de aproape 3 milioane de metri pătrați, și terenuri totalizând peste 6,3 milioane de metri pătrați. Valoarea de piață a portofoliului este de aproape 1,8 miliarde de euro.

În România, Wdp concurează cu CTP Invest, companie înregistrată în Olanda, P3, deținută de fonduri de investiții americane, Alinso din Belgia, Globalworth (controlat de omul de afaceri Ioannis Papalekas) și australienii de la Valad.

viewscnt
Afla mai multe despre
wdp
investitii
romania