Divizia imobiliară a Inter IKEA are autorizație pentru un proiect de birouri pe Calea Plevnei

Divizia imobiliară a Inter IKEA are autorizație pentru un proiect de birouri pe Calea Plevnei
scris 24 nov 2015

Compania Vastint România, divizia imobiliară locală a grupului suedez Inter IKEA, a obținut autorizația de construire pentru un nou complex de birouri, amplasat pe Calea Plevnei din București, care va cuprinde trei clădiri cu o suprafață de 41.000 metri pătrați.

Complexul Business Garden este alcătuit din trei clădiri, ce vor aduce pe piața locală 41.000 de metri pătrați de birouri clasa A și spațiii comerciale. Lucrările la prima clădire sunt planificate să înceapă în prima parte a anului viitor, iar procesul de licitație în vederea selecției antreprenorului general este în desfășurare, se arată într-un comunicat al companiei.

Autorizația de construire acoperă o clădire de birouri de 21.000 metri pătrați, plus două în plan secundar cu un total de 20.000 metri pătrați de suprafață închiriabilă, în vecinătatea stației de metrou Basarab, în zona Orhideea. Proiectul va fi construit pe un teren de două hectare cumpărat de Vastint în 2011 de la firma Baduc pentru circa 13 milioane de euro.

Complexul este al doilea proiect de birouri început de Vastint, după cel de pe fosta platformă Timpuri Noi, tot în București, al cărui construcție a fost lansată oficial recent .

Vastint a început anul acesta construcția speculativă a primelor două clădiri de birouri, dintr-un total de trei, în cadrul complexului Timpuri Noi Square,cu livrare în primul trimestru din 2017.

În zona Orhideea din București mai sunt în construcție alte două proiecte de birouri, unul dezvoltat de Forte Partners (deținută de Ionuț Dumitrescu, Johny Jabra și Geo Mărgescu) și altul de compania CA Immo, ambele amplasate pe terenul fostei fabrici de pâine Spicul.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ikea
vastint
autorizatie