E.ON Business Services Cluj își mută sediul în Record Park după una dintre cele mai mari tranzacții de închiriere din afara Bucureștiului

E.ON Business Services Cluj își mută sediul în Record Park după una dintre cele mai mari tranzacții de închiriere din afara Bucureștiului

Record Park Offices

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 3 nov 2022

E.ON Business Services Cluj, divizia de servicii de contabilitate a grupului german E.ON, își mută birourile în proiectul Record Park din Cluj-Napoca, în care a închiriat 3.500 de metri pătrați, una dintre cele mai mari suprafațe tranzacționate până acum de o companie în afara Bucureștiului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

E.ON Business Services a fost înființat în Cluj-Napoca în 2012, cu scopul de a  livra servicii financiare și de contabilitate clienților interni ai Grupului E.ON din întreaga lume. Compania a ajuns la 600 de angajați și o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro în 2021.

Birourile companiei sunt mutate din Amera Tower, clădire de birouri dezvoltată de investitorii Ádám și Enikő Ambrus, pe două etaje consecutive din Record Park, proiect care oferă un total de 15.000 metri pătrați de spații de birouri și 236 de apartamente. E.ON a închiriat aproape un sfert din Record Park Offices, proiect livrat în 2020 care mai găzduiește sediul MHP Consulting România, o filială a Porsche AG și pe cea a companiei americane de asigurări MassMutual.

Agenția de consultanță imobiliară Griffes, reprezentată de Andreea Păun, a mediat această tranzacție pentru închirierea spațiilor de birouri.

Clădirea Record Park Offices este deținută de AYA Properties Fund, un fond belgian de investiții imobiliare. 

AFI Europe pregătește semnarea celui mai mare credit bancar acordat până acum pe piața imobiliară din România CITEȘTE ȘI AFI Europe pregătește semnarea celui mai mare credit bancar acordat până acum pe piața imobiliară din România

La începutul acestui an, Speedwell a vândut Record Park Offices din Cluj-Napoca fondului de investiții belgian AYA Properties Fund contra sumei de 35 de milioane de euro. Între Speedwell și AYA Properties Fund există o suprapunere limitată de acționari.

Speedwell anunța, anul trecut, că a investit circa 90 de milioane de euro pe piața românească, echivalentul unor proiecte cu o valoare de circa 400 de milioane de euro, și că vizează plasarea unui capital suplimentar de 90 de milioane de euro cu scopul dublării portofoliului în următorii 4 ani. Planurile de extindere ale companiei sunt asigurate printr-un fond de investiții lansat în 2019 și în care au plasamente mai multe familii înstărite din Belgia.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
record park