Acțiunile Airbnb au scăzut puternic, investitorii sunt îngrijorați

Acțiunile Airbnb au scăzut puternic, investitorii sunt îngrijorați
scris 2 nov 2022

Acțiunile Airbnb au scăzut puternic miercuri, deoarece investitorii sunt îngrijorați cu privire la o încetinire a cererii, chiar dacă ultimele datele trimestriale au depășit așteptările.

Compania, operatorul platformei omonime de rezervări de spații de cazare, a anunțat ieri că se așteaptă ca rezervările sale din trimestrul al patrulea să se "tempereze ușor" din cauza presiunii exercitate de fluctuațiile valutare și de mixul de afaceri. Totuși, CEO-ul Brian Chesky a afirmat că afacerea "continuă să prospere în ciuda incertitudinilor macroeconomice", potrivit MarketWatch.

Președintele ARB, Bogdan Neacșu, reacționează după controlul inopinat al Concurenței la bănci: Dobânzile mai mari reflectă concurența între bănci pentru a-și acoperi nevoile de lichiditate CITEȘTE ȘI Președintele ARB, Bogdan Neacșu, reacționează după controlul inopinat al Concurenței la bănci: Dobânzile mai mari reflectă concurența între bănci pentru a-și acoperi nevoile de lichiditate

Reacția investitorilor a fost una negativă, acțiunile Airbnb fiind în scădere cu peste 8%, după un declin de peste 10% pe parcursul zilei.

Airbnb este cel mai mare jucător pe piața pe care activează, cu o capitalizare de piață de 62,56 miliarde de dolari.

În 2020, Airbnb a atras 3,5 miliarde de dolari în cadrul celei mai mari oferte publice inițiale (IPO) din acel an, compania americană fiind evaluată la circa 47 de miliarde de dolari la acel moment.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
actiuni airbnb