Eurostat: România, pe locul 5 la creșterea lucrărilor de construcții din UE, în septembrie

Eurostat: România, pe locul 5 la creșterea lucrărilor de construcții din UE, în septembrie
scris 18 nov 2015

Slovacia, Olanda, Ungaria, Suedia și România au înregistrat în septembrie cel mai semnificativ avans al lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2014, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

La nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcții au crescut, în septembrie, cu 0,6%, iar în zona euro s-a înregistrat un avans de 1,8%.

În rândul statelor membre, lucrările de construcții au înregistrat cele mai mari creșteri raportat la perioada similară din 2014  în Slovacia (26%), Olanda (10,2%), Ungaria (8,1%), Suedia (7,4%) și România (4,3%), iar cel mai semnificativ declin în Slovenia (-12,5%), Marea Britanie (-4,1%) și Portugalia (-3,2%).

Comparativ cu luna august, lucrările de construcții au înregistrat o scădere de 0,4% în septembrie, la nivelul zonei euro, rămânând stabile în Uniunea Europeană (0,0%). Cele mai mari scăderi lunare au fost înregistrate în Slovenia (-5,2%), Portugalia (-2,2%) și Suedia (-1,9%), singurele creșteri fiind raportate în Ungaria și Slovacia (ambele cu 8,4%), Olanda (2,1%), Marea Britanie (1,7%), Cehia (1,1%), România și Spania (ambele cu 0,8%).

 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
lucrari de constructii
uniunea europeana
romania