EXCLUSIV Dezvoltatorul R.U. Shalit pregătește al doilea său proiect rezidențial din România, un turn cu apartamente de lux lângă Casa Presei, pe un teren de la tipografia Coresi, aflată în insolvență

EXCLUSIV Dezvoltatorul R.U. Shalit pregătește al doilea său proiect rezidențial din România, un turn cu apartamente de lux lângă Casa Presei, pe un teren de la tipografia Coresi, aflată în insolvență

Proiectul R.U. Shalit, desenat de arhitecții KXL Studio

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 1 oct 2019

Dezvoltatorul imobiliar R.U. Shalit, fondat în Israel de antreprenorii Rivka și Uriel Shalit, vrea să construiască un turn cu 50-60 de apartamente de lux lângă Casa Presei Libere, București, pe un teren cumpărat la licitație de la C.N.I. Coresi, tipografie de stat aflată în insolvență. Acesta este al doilea proiect al israelienilor, după ansamblul rezidențial Floreasca Residence, construit aproape de parcul Verdi din Capitală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorul acționează în România prin intermediul firmei Prime Equity care a cumpărat recent terenul de 1.905 metri pătrați, lipit de Casa Presei Libere. Lotul a fost scos la licitație de lichidatorul judiciar al C.N.I. Coresi în 2018 cu un preț de aproximativ 1,1 milioane de euro. Tipografia C.N.I. Coresi este în insolvență de șase ani, perioadă în care au fost înstrăinate o serie de active din patrimoniul companiei.

R.U. Shalit dorește să construiască pe terenul cumpărat un turn cu 15 etaje, înalt de 60 de metri, cu două subsoluri dedicate parcărilor. Bugetul de investiție pentru acest proiect se ridică la circa 10 milioane de euro.

„Vor fi în jur de 50-60 de apartamente. Se dorește realizarea unor apartamente cu suprafețe mari. La parter și primul etaj este posibil să fie niște spații comerciale“, a declarat, pentru Profit.ro, Laurențiu Sorescu, reprezentantul Prime Equity în România.


Cătălin Gavrilă, director în cadrul companiei de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate, consideră că latura vestică a parcului Herăstrău este alegerea firească pentru continuarea dezvoltărilor din partea estică din ultimii 10 ani.

„Efervescența din jurul Romexpo se extinde natural și asupra zonei din jurul Casei Presei Libere. În ultimii doi ani am tranzacționat în zona de Nord-Vest a Bucureștiului aproximativ 76.000 de metri pătrați de teren, exclusiv pentru proiecte rezidențiale, totalizând investiții de peste 26 milioane euro“, menționează Gavrilă.

Investitorul israelian a intrat efectiv pe piața românească în 2015, când a început construcția primului său proiect. Ansamblul Floreasca Residence are 232 de apartamente, este amplasat în apropierea complexului sportiv al fostului tenismen Dinu Pescariu și reprezintă o investiție estimată la circa 10 milioane de euro.

„La Floreasca Residence primul bloc cu 102 apartamente este finalizat și vândut în proporție de 90%. Am depus actele pentru recepția blocurilor doi și trei. Al doilea imobil are tot 102 apartamente, vândute în proporție de circa 20%, iar al treilea are doar 28 de apartamente dedicate exclusiv închirierii“, a mai spus Laurențiu Sorescu.

EXCLUSIV Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții de pe Wall Street, și-a vândut după 4 ani hotelul din România. Cumpărător - un conglomerat indian cu operațiuni în 16 țări CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții de pe Wall Street, și-a vândut după 4 ani hotelul din România. Cumpărător - un conglomerat indian cu operațiuni în 16 țări

România este principala piața din regiune în care s-a extins R.U. Shalit în afara Israelului. În țara de origine, dezvoltatorul are un portofoliu cu peste 1.000 de locuințe construite în localități precum Ashdod, Haifa, Ierusalim, Beit Shemesh și Ashkelon.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, în ciuda evoluției pieței din ultima perioadă. Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie  și august 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. În primele opt luni ale acestui an au fost încheiate circa 335.000 de tranzacții, cu 12,9% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Ofertă pentru Dedeman. Ionuț Dumitrescu avansează o propunere către frații Pavăl CITEȘTE ȘI Ofertă pentru Dedeman. Ionuț Dumitrescu avansează o propunere către frații Pavăl

Pe parcursul lunii august 2019, pretențiile vânzătorilor de apartamente noi și vechi s-au majorat în toate centrele regionale importante. Suma medie solicitată la nivel de țară pentru un apartament s-a majorat cu 1,2% luna trecută, de la 1.249 euro pe metru pătrat util în iulie, la 1.264 de euro pe metru pătrat în august, potrivit indicelui Imobiliare.ro.

Apartamentele noi din București s-au scumpit cu 2,3% în august 2019, de la 1.375 la 1.406 euro pe metru pătrat util.

În paralel, oferta este tot mai mare. Anul trecut au fost livrate 11.272 de locuințe în regiunea București – Ilfov, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în creștere cu 18% comparativ cu 2017.

Infografic de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
r.u. shalit
c.n.i. coresi
casa presei libere